Wat is het niveau van de opleiding rijinstructeur?

Vaak stellen mensen voorafgaand aan de opleiding aan ons de vraag: is de opleiding tot rijinstructeur moeilijk? Het antwoord daarop is lastig te geven. Ja, De VerkeersAcademie heeft de hoogste slagingspercentages van Nederland. Maar wat is nu het niveau van de opleiding rijinstructeur?

Wat is het niveau van de opleiding rijinstructeur?

De opleiding rijinstructeur is een opleiding die wordt verzorgd door De VerkeersAcademie. Wij zijn een particulier opleidingsinstituut. Navraag bij ons exameninstituut IBKI leert dat de examens worden ontwikkeld op een niveau dat vergelijkbaar is met MBO-niveau. Daaruit kun je concluderen dat de opleiding rijinstructeur een MBO-opleiding is.

Toelatingseisen
Je slaagt niet zomaar. Wij zeggen dat als je naar school toe komt en je je huiswerk maakt, dat je slaagt. Zeker omdat de toelatingseisen van de opleiding rijinstructeur erop aansluiten. Wat zijn die toelatingseisen?

Met ingang van de nieuwe WRM worden de toelatingseisen verhoogd:

Een vooropleiding, zoals:

een schooldiploma MAVO, VMBO-GL, VMBO-TL; of

een overgangsbewijs van Havo-3 naar Havo-4; of

een buitenlands diploma waaruit blijkt dat het minimaal een gelijkwaardig niveau heeft als het bovenstaande; of

als je één van bovenstaande diploma’s niet kunt overleggen kun je bij het IBKI een geschiktheidstest afleggen. De VerkeersAcademie helpt je bij het aanvragen daarvan.

Een geldig rijbewijs

Een verklaring omtrent gedrag (vog)

Voldoe je hieraan dan beschik je over een vooropleiding, waarop de opleiding rijinstructeur prima op aansluit.

Voorwaarden om te slagen
Ook al hebben we bij De VerkeersAcademie de hoogste slagingspercentages; we kunnen de leerstof niet in je hoofd gieten. We moeten het sámen doen: jij én wij. We hebben één gemeenschappelijk doel en dat is jou in één keer te laten slagen. En dat kan als je de volgende vier uitgangspunten neemt:

Kies de opleiding die bij je past
We hebben drie studievarianten. Klassikaal onderwijs, online onderwijs en de mix van deze twee: de zogenaamde blended learning. Elke variant heeft zijn eigen voordelen: de ene biedt meer structuur, de andere meer vrijheid. In andere blogs gaan we daar verder op in.

Kom naar school
Een open deur natuurlijk, maar als je staat ingeroosterd: kom dan ook. Je leert zo ontzettend veel tijdens onze klassikale en praktische lessen. Als je niet komt opdagen mis je belangrijke informatie, die je helpt bij het slagen tijdens je examens.

Doe je huiswerk
Ons lesmateriaal is in belangrijke mate online. Dat heeft heel veel voordelen. Wij kunnen bijvoorbeeld jou heel goed monitoren, omdat we zien hoe goed jij je huiswerk hebt gemaakt. En op basis daarvan kunnen we jou persoonlijk nog beter begeleiden. Bijvoorbeeld door extra coaching. Of extra huiswerkoefeningen. Of gratis extra lessen als dat nodig is.

Kies een goed stageadres
Bij De VerkeersAcademie ben je gegarandeerd van een goede stageplek. En dat niet alleen. Voordat jij op stage gaat krijg je van ons een hele praktische opleiding, waarbij we je leren omgaan met de dubbele bediening, we je een demonstratieles geven, je aan een medestudent verschillende rijlessen gaat geven. En dat allemaal onder de begeleiding van onze docenten. Op die manier kom je goed voorbereid op je stageadres. En wij weten waar de goede stageadressen zijn. Waar je na je opleiding meteen aan de slag kunt. Of waar je ook inzicht krijgt in hoe het is je eigen rijschool te runnen.

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen? Neem dan contact op met De VerkeersAcademie. Wij staan je graag te woord.

Neem contact met ons op