Waarom zou je rijinstructeur worden? Wij geven je 6 goede redenen

Wil jij graag rijinstructeur worden? Of denk je juist dat dit niks voor jou is? Lees in beide gevallen vooral verder. Er zijn genoeg goede redenen om rijinstructeur tw worden. Wij geven je er alvast 6.

Waarom zou je rijinstructeur worden? Wij geven je 6 goede redenen

1 . Het contact met leerlingen
Als je rijinstructeurs vraagt wat er zo leuk is aan hun werk, dan noemen de meeste rijinstructeurs als eerste toch wel het contact met leerlingen. Hoe leuk is het om je kennis en kunde over te brengen op jonge mensen en hen te begeleiden in hun ontwikkeling. Rijbewijsleerlingen zijn over het algemeen heel gemotiveerd en heel leergierig en dat is natuurlijk heel prettig werken

2. Afwisseling gegarandeerd
De rijschoolbranche staat bekend om de dynamiek. Niet één les is hetzelfde. Niet één leerling is hetzelfde. Dus niet één dag is hetzelfde. Je begeleidt je leerlingen tijdens het rijexamen. En misschien vind je het later wel heel leuk om stagiairs te begeleiden. Je zult je hoe dan ook niet snel vervelen.

3. Veel vrijheid en flexibiliteit
Zoals gezegd: niet één dag is hetzelfde. Werken in de rijschoolbranche biedt je veel ruimte om flexibel te werken. En om je eigen agenda te bepalen; moet je een keer wat eerder naar huis, dan compenseer je dat eenvoudig met een avondje lessen. Ook ideaal om te combineren met een gezin.

4. Je blijft jezelf ontwikkelen
Je ontwikkelt je niet alleen steeds verder in je vak als rijinstructeur, doordat je dagelijks met je leerlingen bezig bent. Je hebt ook de kans om zelf opleidingen of bijscholingen te volgen. Denk aan specialisaties als autisme, faalangst of de nieuwe features op de auto’s. Het moge duidelijk zijn: je blijft jezelf ontwikkelen.

5. Je eigen bedrijf
90% van de rijscholen is een eenmans- of man-vrouw-rijschool. Wil je een keer je eigen bedrijf dan is een eigen rijschool een goed idee. Je hebt geen voorraad nodig, je hebt geen eigen pand nodig, maar je kunt wel je eigen rijschool runnen op de manier zoals jij dat wilt. Er zijn volop mogelijkheden om binnen de rijschoolbranche je eigen hart te volgen en je eigen route te kiezen.

6. Je draagt je steentje bij aan de verkeersveiligheid
Je leidt de automobilisten en misschien wel professionals van de toekomst op. In de rijschoolbranche ben je heel praktijkgericht bezig. Je vertaalt ontwikkelingen die je ‘buiten’ ziet naar de rijopleidingen. Denk aan de moderne systemen in de auto. Denk aan rijangst. Jouw leerlingen gaan na een 40-tal rijlessen de weg op en jij hebt ze klaargestoomd om daar een verkeersveilige rol te vervullen. Jouw leerling is uiteindelijk geslaagd. Chapeau! De leerling zal jou niet snel vergeten.