Aanvraag VOG voor WRM nu via IBKI-site mogelijk

Zoals bekend verandert de WRM per 1 april 2020. Daarin is nieuw dat elke bevoegde rijinstructeur een geldige originele VOG moet aanleveren als hij/zij na 1 april 2020 zijn WRM-bevoegdheidspas met 5 jaar wil verlengen.

Aanvraag VOG voor WRM nu via IBKI-site mogelijk

U kunt uw VOG sinds kort aanvragen via een knop op de IBKI-website.

Zie: https://www.ibki.nl/rij-instructie/ of https://www.ibki.nl/mijn-ibki/. Dat is de makkelijkste manier. Normaal duurt een VOG-aanvraag daarna maximaal 4 weken. De originele en geldige VOG moet bij IBKI zijn vóór uw WRM-pas verloopt. Als u te laat bent, verlengt IBKI uw pas niet en verloopt uw bevoegdheid. U kunt uw bevoegdheid dan alleen terugkrijgen door het volgen van het vernieuwde herintrederstraject. Dit is een examentraject, geen verlenging. Wees dus op tijd!

IBKI kijkt voor de VOG-geldigheid naar de verloopdatum op uw WRM-pas. Op het moment van die verloopdatum mag de VOG maximaal 6 maanden oud zijn. Het gaat er dus niet om dat uw VOG maximaal 6 maanden oud is op de inleverdatum bij IBKI!

Wanneer VOG insturen?
IBKI adviseert u daarom uw VOG aan te vragen én naar IBKI op te sturen in de laatste 6 maanden vóór uw WRM-pas verloopt, beslist niet eerder!

Voorbeeld

Uw WRM-pas verloopt op 1 januari 2021. 6 maanden eerder is dus 1 juli 2020.
U vraagt uw VOG aan op 1 augustus 2020.
U krijgt begin september 2020 een VOG met afgiftedatum 1 september 2020 thuisgestuurd.
U stuurt de VOG 15 september 2020 door naar IBKI.
Uw VOG is op tijd bij IBKI en op uw verloopdatum precies 4 maanden oud en dus geldig.
IBKI registreert uw VOG (en vernietigt hem daarna) en mag uw WRM-pas met 5 jaar verlengen (als u bij het opsturen aangeeft dat u uw VOG weer terug wilt, stuurt IBKI uw VOG terug).