Succesverhaal: Sjoerd van Ammers

Na een burn-out is Sjoerd van Ammers thuis komen te zitten en stond hij in een nieuw punt in zijn leven. “Stil zitten kan ik niet, ik moet iets blijven doen.” Zo gezegd, zo gedaan. Sjoerd werd rijinstructeur.

Succesverhaal: Sjoerd van Ammers

Herstelwerkzaamheden

Jarenlang werkte Sjoerd als autoschade manager en sleutelde hij dagelijks aan auto’s. Na de uitval van een aantal collega’s, zijn er langdurig veel werkzaamheden bij Sjoerd terecht gekomen. “Het was te veel en ik kan echt wel wat hebben! Maar helaas ben ik hierdoor in een burn-out gekomen na 2 jaar.” Stil zitten kan Sjoerd niet en dus pakte hij na een tijd in de ziektewet te hebben gezeten, weer mondjesmaat wat werkzaamheden op.

Van monteur naar rijinstructeur

“Ik ben benaderd door Verkeersschool De Hoog om wat monteursklusjes te komen doen voor een paar uur in de week, gewoon een beetje hobbyen. Maar na een aantal weken was ik alweer complete motorblokken aan het vervangen, ik kan gewoon niet stilzitten!” Volgens Sjoerd was het dan ook een kwestie van tijd, voordat het aanbod werd gedaan om rijinstructeur te worden. “Ik moest even schakelen, hoe moet ik dat voor me zien? Maar ik was meteen enthousiast!”

Schakelen

“Vroeger heb ik heel wat leerlingen opgeleid binnen mijn functie als autoschade manager. Kennis bijbrengen en leerlingen een vaardigheid leren is en blijft mijn passie.” Sjoerd stond dan ook volledig achter zijn keuze, maar vond het wel spannend. “Ik ga altijd graag voorbereid te werk. Wat kan ik verwachten en hoe kan ik mij voorbereiden? Dat was wel even wennen, want ik was mij ervan bewust dat ik een weg insloeg waar ik nog onbekend was.”

Terug de schoolbanken in

“Ik heb heel erg genoten van de opleiding, de lessen waren goed voorbereid en ook de manier waarop er werd lesgegeven. Wel moest ik streng naar mezelf zijn en op tijd op de rem trappen. Ik ben namelijk iemand die zich altijd voor de volle 300% inzet. Ik was immers nog herstellende van een burn-out.” Sjoerd slaagde erin zich succesvol te laten omscholen tot rijinstructeur en bouwt nu zijn uren op als rijinstructeur bij Verkeersschool De Hoog. “Ik krijg leuke reacties van mijn leerlingen en ik vind het leuk om zo dicht op de leerlingen te zitten. Je brengt ze echt verder in wie ze zijn en wat ze in huis hebben als toekomstig chauffeur”.

Je ook laten omscholen tot rijinstructeur? Bekijk alle informatie op de opleidingspagina!

Naar de opleidingspagina