Succesverhaal: Samer Sadek

Samer Sadek begon zijn carrière binnen de horeca. Onder andere als trainingsmanager. Want een beroep waarbij hij anderen iets aanleert bevalt hem goed. Zo goed dat hij zich onlangs liet omscholen tot rijinstructeur. Samer volgde de klassikale dagopleiding op onze locatie in Best en slaagde erin om met vlag en wimpel te slagen. “Ik kan mijn hobby en passie voor autorijden nu combineren!”.

Succesverhaal: Samer Sadek

Hoe ben je tot het besluit gekomen om je om te laten scholen tot rijinstructeur?

Ik heb vroeger altijd in de horeca gewerkt als manager en later in mijn carrière als trainingsmanager. Een fijn beroep waarbij ik anderen iets kon aanleren, maar ik was toe aan een nieuwe stap en meer zelfstandigheid. Daarnaast ben ik al sinds kinds af aan autoliefhebber. Helaas ben ik tijdens de coronapandemie ziek geworden en heb ik een aantal operaties moeten ondergaan. Tijdens mijn revalidatie kwam ik tot besef dat ik mijn passie en liefde voor auto’s wilde combineren. En dat heb ik met beiden handen aangepakt!

En toen meldde je je aan voor de opleiding, hoe was je ervaring met De VerkeersAcademie?

Wow! Een vraag waar ik boeken over kan schrijven. Ik wil niemand tekort willen doen in jullie team, want het hele team stond voor mij klaar, maar toch wil ik een paar namen noemen: Irene Kramer is de basis van het hele verhaal. Zij heeft mij zo ontzettend goed geholpen van A tot Z. Ze verdient een vetgedrukte dankjewel! Zonder haar zou ik dit niet hebben behaald. Ze gaf me het gevoel dat ze alleen voor mij aan het werken was, maanden heeft ze aan mijn case gewerkt! Riny en Betsy. Zij zijn mensen die hun werk met passie doen. Daarnaast heeft Tanja mij ook enorm goed geholpen.

Hoe heb je het omscholingstraject ervaren?

Heel fijn! Riny en Tanja hebben op een hele prettige en leerzame manier hun kennis overgedragen aan mij. Daarnaast gaf de online leeromgeving veel inzicht in de opgedane kennis in de klassikale lessen.

Welke eigenschappen vind jij belangrijk als rijinstructeur?

Ik ben iemand die van nature heel erg leergierig is. Dit is wel echt een kwaliteit waarover je moet beschikken. Daarnaast doorzettingsvermogen. Er komt veel theorie op je af en dan komt het echt aan op discipline. Maar het werpt inmiddels zijn vruchten af. Het bevalt me zo goed! Ik kan nu mijn hobby en mijn passie mixen.

Wat zijn je toekomstdromen binnen de rijbranche?

Ik wil mezelf nog verder ontwikkelen als rijinstructeur. Ik ga straks beginnen met de RIS-opleiding. Mijn plan voor daarna is om mezelf meer te specialiseren binnen leerlingen die iets meer aandacht verlangen door een faalangst of ADHD. Deze bijscholing ga ik uiteraard bij jullie doen! En als we het toch over dromen hebben. Het zou me wel heel erg gaaf lijken ooit mijn eigen rijschool te hebben!