Succesverhaal: Roy Klein Gunnewiek

Roy ruilde zijn beroep binnen het horeca onderwijs in voor een baan binnen de rijbranche. “Ik ben helemaal in mijn element en ik heb grote ambities.” Op zijn 14e wist Roy al wat werken was. Lange dagen in de horeca en keiharde discipline. Zo ambitieus als Roy is (38 jaar) is, besloot hij enkele jaren geleden zich te verdiepen in het docentschap binnen de opleiding consumptievetechniek. Na lang wikken en wegen, heeft hij besloten zijn carrière binnen het horecaonderwijs af te breken en is hij begonnen aan de opleiding tot rijinstructeur bij De VerkeersAcademie.

Succesverhaal: Roy Klein Gunnewiek

Op zoek naar een betere balans

Na jarenlang in de horeca te hebben gewerkt, koos Roy voor een ander pad: het onderwijs. “Ik weet dat ik gouden handjes heb binnen de horeca, maar ik zocht een betere balans in mijn werkweek waarbij ik beter voor mezelf ging zorgen. Zowel fysiek als mentaal.” En dus verdiepte Roy zich in het staan voor de klas. “Ik sta graag voor een groep met leerlingen. Dit deed ik al tijdens het geven van onder andere kookworkshops, dus dit bracht ik mee in mijn nieuwe vak als docent.”

Een nieuwe weg inslaan

Naar aanleiding van de kwalificaties op het gebied van didactische vaardigheden, heeft Roy uiteindelijk besloten zijn studie af te breken en op zoek te gaan naar een baan met hetzelfde toekomstperspectief. Namelijk: lesgeven. “Ik ben gaan relativeren en ben zelfstandig aan de slag gegaan met het oriënteren binnen de rijbranche. Hier en daar een proefrit meegereden met een kennis binnen het vak, maar vooral goed ingelezen.” Door middel van een werkcoach van het UWV, werd Roy voorgesteld aan De VerkeersAcademie.

Plezier binnen de sector

De keuze om zich aan te melden voor de opleiding was voor Roy snel gemaakt. “Ik heb mij aangemeld voor de online lesmethode en ben zeer competentiegericht opgeleid.” Het volwassenenonderwijs ging Roy goed af. Hij sloeg erin om binnen een jaar zichzelf om te scholen tot rijinstructeur. “Mijn ideaal was me vrij duidelijk: balans en vooral plezier hebben in de sector. En dat is mij gelukt. Ik ben nog geen drie weken geleden gestart en ik ben al helemaal in mijn element. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen zowel het voertuig, als mij gaan vertrouwen. En dat doe ik op een speelde en sympathieke manier. De doelgroep tussen 16 en 22 is echt een hele leuke groep jongvolwassenen waar ik veel energie van krijg. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”

Je ook laten omscholen tot rijinstructeur? Bekijk alle informatie op de opleidingspagina!