Succesverhaal: Paul Floor

Paul Floor wist zich binnen 7 maanden om te scholen tot rijinstructeur. “Ik vind de zelfstandigheid als rijinstructeur prettig, zelf je afspraken beheren en een duidelijk lesplan voorleggen aan de meest uiteenlopende soorten mensen.” We gingen met Paul Floor in gesprek over zijn ervaring met De VerkeersAcademie en de rijbranche.

Succesverhaal: Paul Floor

Hoe ben je tot het besluit gekomen om je om te laten scholen?

“Ik ben via mijn werkcoach van het UWV in contact gekomen met De VerkeersAcademie. Ik was genoodzaakt wat anders te gaan doen, want ik zat vol in de sales. Ik was altijd druk, druk, druk en toen kwam ik om een medische reden thuis te zitten. Ik wilde toch een beroep waarmee ik wel de weg op kon en toch dat relatiebeheer met klanten kon meenemen. Via mijn werkcoach werd ik voorgesteld aan Gijs Kantelberg, die mij vertelde over het toekomstperspectief als rijinstructeur. En toen werd ik enthousiast.”

Hoe heb je het omscholingstraject ervaren?

“Ondanks de corona heb ik niet gek veel tijd verloren. Mede dankzij het snelle handelen van De VerkeersAcademie met de lesmethodes. Dit was een combinatie tussen online en klassikaal, die ingespeeld was op de situatie. Het traject ging vlot en was bovenal overzichtelijk. Ik heb mij binnen 7 maanden weten om te scholen naar rijinstructeur. De opzet van de rijinstructeur opleiding was helder en begrijpelijk.”

Wat was je verwachting voordat je het avontuur aan ging om je carrière een nieuwe wending te geven?

“Mijn eerste verwachting was dat ik eerst zelf moest leren, voordat ik kennis kon overbrengen. Ik vroeg mezelf af of ik deze skills wel in huis had. Ik wilde graag het enthousiasme overbrengen naar mijn toekomstige leerlingen en een duidelijk lesplan overbrengen. Mijn verwachting was ook, dat ik heel veel zou moeten plannen. Ik ga straks namelijk te maken hebben met een diversiteit aan leerlingen met uiteenlopende roosters. Ik wil daar graag consequent in zijn, afspraak is afspraak. Goede, zuivere communicatie bieden. Anders raken we de weg kwijt. En tot nu toe is dat uitgekomen. Mijn organisatorisch vermogen zorgt ervoor dat ik een fijne samenwerking heb met mijn leerlingen.”

En toen had je ineens nieuw grondgebied

“Ik heb zelf al ruim een miljoen aan kilometers achter de rug, doordat ik jaren van afspraak naar afspraak reed toen ik nog vertegenwoordiger was. De rijervaring en inschatting van het verkeer had ik wel op orde. Maar hoe kan ik dit overbrengen bij verschillende karaktersoorten van mensen? Iemand die moeilijk leert heeft meer aandacht nodig bijvoorbeeld. Dit was voor mij toch een uitdagend onderdeel van het beroep, maar juist zo gaaf!”

Hoe ervaar je het inmiddels om rijinstructeur te zijn?

“Heel goed. Mijn huidige werkgever (Van Bemmel in IJsselstein) is hetzelfde bedrijf als waar ik stage heb gelopen. Doordat mijn baas kon zien hoe ik mijn functie uitoefende en op welke wijze ik de theorie overbracht, had hij vertrouwen en bood hij mij een baan aan. Ik heb toen 2 dagen proefgedraaid. Daarin kon ik bewijzen dat ik er klaar voor was en kwam ik in dienst.”

Welke eigenschappen als rijinstructeur spreken jou het meeste aan?

“De vrijheid en verantwoordelijkheid. Deze combinatie geeft mij een goed gevoel, omdat ik punctueel te werk ga in een omgeving waarin ik veel vrijheid heb. Ik ben eigenlijk mijn eigen baas! Ik ben blij deze stap te hebben genomen in mijn carrière. Ik had van tevoren nooit gedacht, dat ik gelijkenissen zou vinden binnen de functie als vertegenwoordiger en rijinstructeur. Maar het zit er allemaal in!”

Je ook laten omscholen tot rijinstructeur? Bekijk alle informatie op de opleidingspagina!

Naar de opleidingspagina