Succesverhaal: Patricia Aschman

Patricia (53) gaat inmiddels al een tijdje mee in de rijbranche: als 20-jarige volgde zij de rijinstructeur opleiding in Best “Dit is mijn wereldje en ik ga er nooit meer uit weg.” Inmiddels heeft haar carrière een mooie sprong gemaakt en heeft ze grote ambities voor in de nabije toekomst.

Succesverhaal: Patricia Aschman

Van de oude garde

De keuze om zichzelf aan te melden voor de opleiding tot rijinstructeur, was voor Patricia heel erg snel gemaakt. Wegens de corona kwam haar baan als buschauffeur komen te vervallen en koos ze ervoor om middels haar werkcoach van het UWV, in contact te komen met De VerkeersAcademie. “De VerkeersAcademie was mij zeker niet onbekend. Op mijn 20ste ben ik de rijopleiding gaan volgen in Best, ik ben toen een tijdje rijinstructeur geweest maar ik ben toen gestopt vanwege de toenmalige CAO en alle regeltjes die daarbij kwamen kijken.”

Binnen 6 maanden rijinstructeur geworden

Nadat Patricia zich in juli 2021 aanmeldde voor de onlinestudie, nam haar carrière een vlucht. “Ik wilde zo snel mogelijk aan de slag en ik ben binnen 6 maanden door de opleiding gegaan. De online lessen vond ik goed en ik heb veel gehad aan mijn mentor Eric. Ik zit natuurlijk al mijn hele leven in de branche, dus ik had al veel ervaring die ik meenam in de opleiding.” Patricia behaalde haar diploma in januari 2022 en is daarna meteen aan de slag gegaan bij E&R.

Grote ambities binnen de rijbranche

“Ik heb heel veel plezier binnen mijn functie als rijinstructeur en heb een hele fijne groep leerlingen waar het goed mee klikt. Ik ben van nature een kat-uit-de-boom-kijker en hecht veel waarde aan een ontspannen sfeer. Mijn standplaats is in Nieuwegein dus ik heb leerlingen uit Vleuten, De Meern, Woerden, Nieuwegein en Utrecht. Hoe het aankomende jaar eruitziet voor mij? Ik weet inmiddels dat ik zowel mijn vrachtwagen, als mijn bus instructeur diploma ga halen. Daar kijk ik heel erg naar uit. Uiteraard kom ik deze opleidingen doen bij De VerkeersAcademie! Ik ga nooit meer uit dit wereldje.”

Je ook laten omscholen tot rijinstructeur? Bekijk alle informatie op de opleidingspagina!