Succesverhaal: Chaya de Queljoe

Van de beauty branche naar de transportwereld. Chaya deed het! “Ik breng graag diversiteit op de werkvloer.” Chaya maakte van haar hobby haar werk: organiseren en plannen. En dat doet ze goed! Ze maakte begin dit jaar de overstap van de beauty branche naar de transport en logistiek. “Ik sta mijn mannetje in deze mannenwereld en ik ben blij deze stap te hebben genomen!”.

Succesverhaal: Chaya de Queljoe

The perfect fit

Van origine komt Chaya uit de beautybranche. “Jarenlang verzorgde ik de voorraden, was ik verantwoordelijk voor planningsroosters en had ik 40 dames onder mij. Plannen is altijd onderdeel geweest van mij en het maakt mij excited! Privé en zakelijk. Ik heb een sterk organisatorisch vermogen en ik wilde hier meer mee doen in een nieuwe functie, in een nieuwe branche.” Zogezegd, zo gedaan.

Versterken van arbeidspositie

Via haar schoonzusje werd Chaya getipt dat de opleiding ‘transportplanner’ binnen haar ambities paste. Nog geen twee weken later startte zij met haar opleiding. “Het was snel schakelen en dat heb ik vooral te danken aan Fleur van de studentenservice. Ze heeft mij enorm goed geholpen met het geven van informatie en de inschrijving.”

Strijden

Het was een drukke tijd voor Chaya. Zij sloeg erin om, tegen haar eigen verwachtingen in, aagenomen te worden binnen haar functie als transportplanner, nog voordat ze de opleiding had afgerond. “Het was echt strijden! Maar ik geloof in mijn eigen kracht en de ervaring die ik al had opgedaan. Ik sprak met mijn werkgever af om naast de functie, de opleiding tot transportplanner bij De VerkeersAcademie met beiden handen aan te pakken en mijn opgedane kennis direct in praktijk toe te passen. Dat ging super goed, maar het was wel een heel erg druk rooster voor 3 maanden.”

Je mannetje staan

Inmiddels is Chaya alweer 5 maanden werkzaam als transportplanner bij Dijco Internationaal Transport in Bleijswijk. “Ik heb het echt heel erg naar mijn zin. Ik zit helemaal op mijn plek! Het is wel echt een mannenwereldje hoor. Maar ik sta mijn mannetje en ik breng graag diversiteit aan op de werkvloer. Momenteel zit ik op geconditioneerd vervoer naar de UK en krijg ik er steeds meer projecten bij. Ik heb het lekker druk en kijk met veel enthousiasme naar de toekomst. Ik ambieer namelijk uiteindelijk een leidinggevende functie en maak mij daar ook hard voor. Vooral omdat ik een vrouw ben. Ik zie dat namelijk graag; vrouwen in een topfunctie!”

Transportplanner opleiding

Jij denkt na over een opleiding wegtransport? Met de opleiding transportplanner van De VerkeersAcademie heb je een behoorlijk streepje voor op anderen wanneer je gaat solliciteren. Schrijf je nu in voor de transportplanner opleiding en ontvang tot 1 juni 2022 een korting van €250,- op de opleidingskosten. Je betaalt slechts €1745,- i.p.v. €1995,-