Succesverhaal: Broos Drieskens

Broos Drieskens is net 18 jaar en nu al rijinstructeur. Afgelopen maand slaagde Broos Drieskens uit Hendrik-Ido-Ambacht voor zijn instructeursdiploma en dat maakte hem met een leeftijd van 18 jaar en 5 maanden de allerjongste rijinstructeur ooit in Nederland. Broos heeft tevens al het vrachtwagenrijbewijs op zak en studeert nu door om ook in die categorie instructeur te worden.

Succesverhaal: Broos Drieskens

Zijn nieuwe beroep is hem met de paplepel ingegoten, aangezien de ouders van Broos eigenaar zijn van Rijschool Blad in Rotterdam. Die rijschool werd in 1952 opgericht door zijn overgrootvader aan de Wolphaertsbocht op Zuid en is in al die jaren uitgegroeid tot een van de grootste opleiders voor auto-, motor- en vrachtwagenrijbewijzen in de regio. Broos (17-12-2003) begon op zijn 17e al met de opleiding tot rijinstructeur bij De VerkeersAcademie in Nieuwegein, waar hij destijds nog niet zelfstandig naartoe mocht rijden. De wettelijk verplichte begeleider zat naast hem in de auto of vader Martin bracht hem. Tot zijn 18e verjaardag mocht hij ook nog niet als aspirant-instructeur plaatsnemen in een lesauto, maar daarna ging het snel.

Vrachtwageninstructeur

Afgelopen maand slaagde Broos voor zijn diploma WRM (Wet Rijonderricht Motorvoertuigen) en daarmee werd hij de allerjongste rijinstructeur van Nederland. Ook al heeft hij op zijn 18e al het papiertje op zak om les te mogen geven in een personenauto, Broos kijkt vooral vooruit. In de tussentijd haalde hij namelijk zijn vrachtwagenrijbewijs -inclusief aanhangwagen, Code 95 en vakbekwaamheid-, hij geeft momenteel al rijles in de personenauto en hij verzorgt de praktische taxiopleiding bij de rijschool van zijn ouders. Bovendien studeert hij nu ook om vrachtwageninstructeur te worden. Uiteindelijk wil hij in alle categorie├źn zijn lesbevoegdheid halen en op termijn het familiebedrijf als vierde generatie voortzetten.

Je ook laten omscholen tot rijinstructeur? Bekijk alle informatie op de opleidingspagina!