Succesverhaal: Benjamin de Fauw

Benjamin maakte zijn keuze mede volgens een krachtig motto; als je bang bent om te vallen, maak je nooit een sprong.

Met dat in gedachten is hij in maart vorig jaar begonnen aan de dagopleiding tot rijinstructeur. Wegens bezuinigingen is Benjamin zijn baan komen te vervallen en dus stond hij voor een nieuwe stap in zijn carrière. “In het verleden heb ik eerder nagedacht over de functie rijinstructeur en om deze te combineren met mijn toenmalige baan. Kennis overdragen gaat mij namelijk goed af en de vrijheid op de weg sprak mij erg aan.”

Succesverhaal: Benjamin de Fauw

Terug naar de basis

Het omgooien van Benjamin zijn carrière was spannend en gaf in het begin veel onzekerheid. “Ik heb ruim 27 jaar geleden zelf mijn rijbewijs gehaald en ik moest tijdens de opleiding terug naar de basis van verkeerskunde en regelgeving. In het begin zag ik veel bergen maar ik raakte overtuigd van mijn kunnen en het enthousiasme binnen de branche.” Zo gezegd, zo gedaan. Benjamin meldde zich vorig jaar bij De VerkeersAcademie en begon zijn dagopleiding tot rijinstructeur.

Benjamin haalde zijn twijfel weg en nam het besluit zich om te scholen tot rijinstructeur. “De afwisseling binnen de opleiding vond ik heel erg prettig. Mijn docent gaf veel voorbeelden vanuit de praktijk zodat ik goed beslagen ten ijs de weg op ging tijdens mijn praktijkexamen.”

Niet verlegen om leerlingen

Inmiddels is Benjamin werkzaam bij Verkeersschool Dam in Ede waar hij ook zijn stage heeft gedaan. Benjamin moet nog groeien in zijn functie maar maakt momenteel veel lesuren. “Ik zit niet verlegen om leerlingen en in mijn vrije tijd heb ik nieuwe gebieden bekeken waar ik met mijn leerlingen kan rijden”. Het is erg druk in rijschool land en dat merkt ook Benjamin in zijn agenda. “Het is flink aanpoten maar het gaat goed. En nog het belangrijkste van alles: plezier in je werk en de voldoening als de leerling weer een stap vooruit maakt, met als uiteindelijke doel dat de leerling straks op een veilige, verantwoorde en sociale manier aan het verkeer kan deelnemen met zijn/haar rijbewijs op zak!”