Succesverhaal: Aboualhassan Alghiwi

Misschien wel de jongste rijinstructeur van Nederland: Aboualhassan Alghiwi (19) begon op zijn 16e met lessen en geeft nu zelf rijles. Abouaslhassan kon niet wachten om zijn rijbewijs te halen. Zodra hij 16 was, begon hij meteen met het behalen van zijn theorie. “Bij mijn eerste rijles wist ik het meteen: ik wil rijinstructeur worden.” Zogezegd, zo gedaan. Aboualhassan werd rijinstructeur en heeft grootse plannen.

Succesverhaal: Aboualhassan Alghiwi

Droom, denk, doe

Al sinds jongs af aan is Aboualhassan gek van auto’s en kon hij niet wachten om zijn rijbewijs te halen. Tijdens zijn eerste proefles, ervaarde hij de charme van het vak. “Ik slaagde erin om in 1 keer mijn rijbewijs te halen. 1 dag later schreef ik mij in voor de B opleiding, de keuze was snel gemaakt. Het fijne aan De VerkeersAcademie vond ik de persoonlijke begeleiding en het snelle handelen. Het intakegesprek met Gijs Kantelberg motiveerde enorm om mijn droom na te jagen. Het klikte gewoon.”

Een vliegende start

Abouaslhassan koos voor de zaterdagopleiding in Delft. Een drukke agenda, want hij is gewoon nog student. “Ik studeer momenteel nog marketing in Leiden waarbij ik alle kennis in de toekomst wil toepassen in mijn eigen rijschool. De rijinstructeur opleiding was heel goed ingericht en leuk om te doen. De didactische werkvormen waren helder, concreet en op een leuke wijze ingericht. De online leermiddelen waren een goede ondersteuning.” Ondanks de corona, slaagde Abouaslhassan erin om binnen 1,5 jaar van leerling naar instructeur te gaan. Iets om trots op te zijn.

In de zesde versnelling

Inmiddels is Abouaslhassan in dienst bij de ANWB sinds afgelopen november 2021. “Ik moet mezelf nog bewijzen omdat veel mensen nog nooit zo’n jonge rijinstructeur hebben gezien. Ervaring zit hem natuurlijk deels in het aantal kilometers die je hebt gemaakt. Maar het gaat heel erg goed en ik voel me prettig in dit wereldje.” Abouaslhassan heeft grootse plannen. De komende jaren wil hij zoveel mogelijk ervaring op doen om in de nabije toekomst zijn eigen rijschool te beginnen. Met als einddoel: verkeersdocent worden bij De VerkeersAcademie.

Je ook laten omscholen tot rijinstructeur? Bekijk alle informatie op de opleidingspagina!