Succesverhaal: Stephan van Groningen

Stephan (35) heeft een duidelijk doel voor ogen en het was voor hem nu of nooit: een eigen rijschool binnen de categorie B en de categorie C. “Iets doen vanuit je passie is altijd de juiste keuze. Mijn liefde voor motoren en met mensen in contact zijn, gaf voor mij de doorslag.”

Succesverhaal: Stephan van Groningen

Enjoy the ride

Vanuit zijn verkoopfunctie verkocht Stephan jarenlang enthousiaste klanten prachtige auto’s en motoren. Sommigen van hen kochten motorfietsen voor hun eigen motorrijschool. De ultieme droom van Stephan. “Ik ben altijd al gepassioneerd geweest over motoren. Het bracht mij zelfs op het circuit waar ik graag rijd met mijn motor die ik eigenhandig in elkaar heb gezet. Mijn ambitie is altijd al geweest om een eigen rijschool te beginnen. Inmiddels ben ik 35 en is het nu of nooit voor mijn gevoel. Het is het juiste moment om dit te gaan doen.”

Blended learning

“Ik ben een tijdje research gaan doen naar passende opleiders. Ik ben iemand die een gegrond plan moet hebben en structuur. Dat begint met een duidelijk lesplan en een gevoel van vertrouwen. Mijn oog was gevallen op De VerkeersAcademie nadat ik een aantal mensen had gesproken die erg positief waren. Ik ben mij verder gaan verdiepen in De VerkeersAcademie en heb mij uiteindelijk aangemeld voor de blended learning opleiding in Amsterdam. Het was een pittige start met alle theorie, maar al snel kon ik deze in praktijk brengen tijdens mijn stage bij Verkeerssschool Wierks en merkte ik dat ik er steeds meer feeling voor kreeg. De klassikale lessen zorgde ervoor dat ik mijn vragen over de leerstof stap voor stap kon doornemen met mijn docent. Een waardevol traject dat mij heeft geleid naar mijn volgende stap.”

Successen boeken

Stephan wist zijn diploma met succes te behalen en is weer een stap dichter bij zijn doel. “Ik ga eerst even genieten van een welverdiende vakantie om vervolgens bij mijn voormalig stagebedrijf extra uren te maken als rijinstructeur. Ik wil me nog even verder ontwikkelen voordat ik volledig zelfstandig aan de gang ga. Ik heb mezelf inmiddels ingeschreven bij de KvK en wil straks als ZZP’er aan de slag gaan bij mijn oude stageadres onder mijn eigen naam ‘Van Groningen Verkeersopleidingen’ waar ik echt heel erg veel zin in heb. Uiteraard ga ik daarna meteen door voor mijn motorinstructeur diploma. Jullie gaan dus zeker nog van mij horen!”

Je ook laten omscholen tot rijinstructeur? Bekijk alle informatie op de opleidingspagina!