Succesverhaal: Ronny van der Stelt

Een baan waarbij Ronny (27) een coachende rol aanneemt is hem op het lijf geschreven. Het is een rode draad binnen zijn carrière. Zijn passie voor autorijden leidde er toe dat Ronny vorig jaar zichzelf omschoolde tot rijinstructeur bij De VerkeersAcademie. “Ik zat op een omslagpunt in mijn carrière, ik wilde een baan voor langere tijd waar ik echt mezelf in kon zijn en ik de beste versie van mezelf naar boven kon halen.”

Succesverhaal: Ronny van der Stelt

Goed op weg

Vrienden en familie omschrijven hem als een geduldige, sociale en enthousiaste jongen die wel van aanpakken weet. “Mijn familie en vrienden vonden het een dappere, maar logische stap toen ik ze vertelde dat ik me had aangemeld voor de klassikale dagopleiding tot rijinstructeur in Zwolle. Ik heb de laatste jaren veel wisselende banen gehad, van supervisor bij de GGD tot pakketbezorger maar ik was klaar voor die volgende stap. Ik heb al flink wat kilometers gemaakt op de weg maar geniet nog steeds heel erg van autorijden. Waarom hier niet mijn beroep van maken dacht ik!”

Omslagpunt

Na zijn werkzaamheden bij de GGD proefde Ronny aan het beroep pakketbezorger, maar dat werd hem toch niet. “Ik genoot van de vrijheid en de onafhankelijkheid, maar miste echt dat contact met mensen. Ik zit graag op de weg en wil graag samenwerken met mensen. Ik was in deze periode net vader geworden van een dochtertje, maar durfde zeker wel de stap te nemen en weer de schoolbanken in te gaan.”

Pendelen tussen Leeuwarden en Zwolle

Ronny had maar liefst 2,5 uur reistijd per dag tijdens zijn klassikale lessen in Zwolle, maar zeker niet zonder resultaat. “Ik vond de klassikale lessen prachtig. Ik heb zoveel geleerd van de vakdocenten en mijn klasgenoten. Ik heb veel gehad aan de online leeromgeving, echt super. De oefentoetsen waren voor mij echt heel effectief. Ik zou het iedereen aanraden om te kiezen voor de klassikale lessen.”

Blik op de weg

“Ik heb echt een super stage gehad bij B. Knol opleidingen/Oosterpoort. Veel geleerd! Ik heb veel diversiteit aan leerlingen in mijn auto gehad. De meest uitdagende was wel een meneer op leeftijd. Een flinke uitdaging om iemand met veel levenservaring les te geven. Normaliter schrijven ze 40 uur voor je stage, maar ik vond dat persoonlijk te weinig. Ik heb misschien wel 250 uur gemaakt. Ik heb onwijs veel zin om straks te gaan beginnen B. Knol/Oosterpoort opleidingen als rijinstructeur. Vanaf 1 april ga ik lekker fulltime aan de slag en ga ik vooral LEREN. Heel veel leren haha!”

Naar de opleidingspagina