Primeur De VerkeersAcademie: eerste WRM-rijproeven in elektrische lesauto

We kondigden het al aan. “We gaan iets nieuws doen!” En vandaag is het zover. Vandaag vinden de eerste rijproeven plaats in een elektrische lesauto. En allebei de studenten, Sjoerd en Wouter, zijn geslaagd. Dat maakt de pilot nog meer geslaagd.

Primeur De VerkeersAcademie: eerste WRM-rijproeven in elektrische lesauto

nnovatief is het wel te noemen. IBKI staat namelijk pas sinds 1 april toe dat studenten voor fase 1B van de WRM-opleiding, de rijproef, dat de student een auto gebruikt met een automatische versnellingsbak. Dit op uitdrukkelijk verzoek van De VerkeersAcademie. Zodat we elektrische voertuigen in kunnen zetten. Met de examens van vandaag komt de pilot ten einde.

Uitgebreid opleidingsaanbod
De reden voor dit verzoek is dat we menen dat rijinstructeurs als eerste op de hoogte moeten kunnen zijn van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dat kan alleen als ze tijdens hun opleiding en bijscholing in aanraking komen met die technologische ontwikkelingen. Als bestuurder, maar ook als lesgever. Daarom zal De VerkeersAcademie het opleidingsaanbod snel uitbreiden.

Niet geheel toevallig verzorgen we vandaag ook de bijscholing ADAS in de Rijopleiding. Deze bijscholing wordt op dit moment in een volledig vernieuwd jasje gestoken. Op 12 juli is hij klaar. Wil jij die primeur meemaken? Uit leergierigheid of als bijscholing? Meld je dan vandaag nog aan en blijf op de hoogte van de allerlaatste technologische ontwikkelingen.