De opleiding tot rij-instructeur? De VerkeersAcademie heeft sinds jaar en dag de meeste geslaagden

Hoe word je rijinstructeur of rijschoolhouder? Om rijinstructeur te worden moet je de opleiding tot rijinstructeur / rijschoolhouder volgen. De VerkeersAcademie helpt jou om op een prettige en persoonlijke wijze je diploma te behalen. Er zijn volop mogelijkheden om rijinstructeur te worden. Er zit altijd een opleiding bij die in jouw agenda past. Hieronder zetten we alle mogelijkheden op een rijtje voor je.

Hoe word je rijinstructeur?
De opleiding tot rij-instructeur kun je bij De VerkeersAcademie volgen in Utrecht (Nieuwegein), Noord-Brabant (Best), Overijssel (Zwolle), Noord-Holland (Amsterdam) en Zuid-Holland (Delft). Ook kun je ervoor kiezen om de opleiding tot rij-instructeur overdag te doen (dagopleiding rijinstructeur) of in de avonduren (avondopleiding rijinstructeur). Ook in het weekend (zaterdagopleiding rijinstructeur) kun je rijinstructeur worden. Of wat te denken van studeren in je eigen tijd en tempo? Rijinstructeur worden op de momenten dat jou dat het beste uitkomt: de unieke opleiding tot rijinstructeur via e-learning of Blended Learning.

Rijinstructeur worden in Nieuwegein
Sinds 1987 verzorgen we de opleiding tot rij-instructeur vanuit Nieuwegein. Deze vestiging is het hoofdkantoor van De VerkeersAcademie. We bestaan sinds 1971, maar in de afgelopen 30 jaar hebben duizenden rijinstructeurs hun lesbevoegdheid gehaald in Nieuwegein.

In Nieuwegein kun je alle opleidingen tot rij-instructeur volgen. We bieden er op dinsdag en donderdag de dagopleiding aan. Deze start drie keer per jaar: in januari, april en september. De opleiding duurt inclusief fase 3 in totaal 5 maanden.

Op dinsdag- en donderdagavond verzorgen we de opleiding tot rij-instructeur ook. Deze start twee keer per jaar: in maart en september. Deze instructeursopleiding duurt 7 maanden.

Ook op zaterdagen kun rijinstructeur worden. De zaterdagopleiding start drie keer per jaar: in januari, april en september en duurt 7 maanden.

Ook bieden we de Blended Learning opleiding tot rijinstructeur aan in Nieuwegein. Centraal in het land gelegen komen studenten uit heel Nederland in keer in de drie weken op zaterdag naar school. Het voordeel is dat de studenten hun studie flexibel in kunnen richten en toch contact hebben met hun mentor en medestudenten. Blended Learning zorgt ook voor een stok achter de deur. Dat is handig voor mensen die wat extra begeleiding nodig hebben.

Tenslotte worden ook de praktijkmodules van de opleiding tot rijinstructeur via thuisstudie vanuit Nieuwegein verzorgd.

Wil je motorinstructeur worden? Of wil je lesgeven op de vrachtwagen? Al deze rijinstructeursopleidingen en ook alle bijscholingen kun je volgen in Nieuwegein.

Wil je meer informatie? Bel ons dan via 030-6042514 of stuur even een mailtje naar info@deverkeersacademie.nl. Je kunt ook direct een studiegids aanvragen.

De opleiding tot rijinstructeur in Best
In 1971 zijn wij gestart met de opleiding tot rijinstructeur. De eerste studenten startten in Tilburg en Best. En in Best (bij Eindhoven) zijn we nog steeds gevestigd in het schoolgebouw waar het ooit is begonnen.

We bieden een breed pallet aan opleidingen tot rijinstructeur aan. Je kunt rij-instructeur worden via:

een dagopleiding (woensdag en vrijdag, 5 maanden)
een zaterdagopleiding (zaterdag, 7 maanden)
thuisstudie via internet (studeren wanneer je wilt en je bepaalt je eigen tempo)
Startdata zijn in februari, mei en oktober.

Ook kun je de opleiding tot motorinstructeur volgen in Best. Dit geldt ook voor de aanhangwagen. Natuurlijk verzorgen we ook alle bijscholingen voor rijinstructeurs in Best.

Wil je ook in de regio Eindhoven rij-instructeur worden? Stuur dan even een mailtje naar best@deverkeersacademie.nl of bel 0499-477540. Of vraag nu direct onze gratis studiegids aan.

Hoe word je rijinstructeur in Zwolle?
In 2008 openden we onze derde vestiging. Er was namelijk nog geen opleiding tot rij-instructeur in Zwolle. Inmiddels hebben de rijscholen in Noord-Nederland de weg naar Zwolle gevonden om hun opleiding of bijscholingen te doen.

Naast alle bijscholingen kun je ook de opleiding als rij-instructeur in Zwolle volgen. Bijvoorbeeld via:

dagopleiding rijinstructeur (dinsdag en donderdag, 5 maanden)
zaterdagopleiding rijinstructeur (zaterdag, 7 maanden)
thuisstudie via internet (studeren wanneer je wilt en je bepaalt je eigen tempo)
De opleiding start in februari, mei en oktober.

Wil je ook je opleiding tot rij-instructeur in Zwolle volgen? Neem dan contact met ons op door:

te bellen naar 038-8200228
te mailen naar zwolle@deverkeersacademie.nl
direct onze gratis studiegids aan te vragen.
Opleiding rijinstructeur ook in Noord-Holland: Amsterdam
In 2011 startte de eerste opleiding tot rij-instructeur in Amsterdam. Aan de Contactweg 133-I, dichtbij het CBR in Amsterdam. Je leert dan ook meteen de examenomgeving kennen.

In Amsterdam beschikken we over 3 ruime lokalen waar we de opleiding tot rijinstructeur aan kunnen bieden. Je kunt als je rij-instructeur wil worden in Amsterdam bij ons terecht voor:

een dagopleiding (woensdag en vrijdag, 5 maanden)
een zaterdagopleiding (zaterdag, 7 maanden)
thuisstudie via internet (studeren wanneer je wilt en je bepaalt je eigen tempo)
Wil je meer informatie over de opleiding tot rij-instructeur in Amsterdam en wil je eens een afspraak maken? Bel ons dan via 030-6042514 of stuur een mail naar amsterdam@deverkeersacademie.nl. Natuurlijk kun je alvast meer informatie opvragen met onze gratis studiegids. Hierin vind je alle informatie over hoe je rijinstructeur in Amsterdam kunt worden.

Opleiding rijinstructeur in Rotterdam en Den Haag
Sinds 1 februari 2017 kun je ook rijinstructeur worden in Rotterdam en Den Haag. De opleiding tot rijinstructeur verzorgen we vanuit Delft. Daar hebben we een moderne opleidingslocatie. We verzorgen daar:

dagopleiding rijinstructeur (dinsdag en donderdag, 5 maanden)
blended learning rijinstructeur (zaterdag, 7 maanden)
thuisstudie via internet (studeren wanneer je wilt en je bepaalt je eigen tempo)
Woon jij in de regio Rotterdam en Den Haag en wil je rijinstructeur worden? Kies dan voor Delft. We geven je graag extra informatie over alle mogelijkheden. Bel ons via 0499-477540 of delft@deverkeersacademie.nl. Klik hier om direct onze gratis studiegids aan te vragen.

Rijinstructeur worden: in de klas
Weet je nog? Die leraar van vroeger, die voor de klas zijn verhaal vertelde? En dat je toen verveeld raakte en niet meer wist waar de docent qua leerstof gebleven was? Door onze unieke manier van lesgeven raak je tijdens de opleiding tot rijinstructeur geen moment verveeld en ben je alle lessen actief bezig met de leerstof: leren door doen.

Je bereidt je thuis voor op de klassikale lessen. Je maakt daarbij gebruik van je computer, laptop of tablet. En boeken. Tijdens de klassikale lessen toetsen we de leerstof en bespreken we je resultaten. Ook maken we praktijkopdrachten zoals het maken van een planning of het voorbereiden van een rijles. Effectief leren betekent vooral veel met de lesstof bezig zijn. Wij helpen je daarbij met onze eigen app. Via deze handige app ontvang je dagelijks oefenvragen op je telefoon. Niet alleen heel leerzaam, maar ook erg leuk.

Je staat onder de intensieve begeleiding van je docent. Voor de klas, maar ook thuis bij het maken van je huiswerk.

Opleiding tot rij-instructeur: blended learning
De opleiding tot rij-instructeur via Blended Learning is de meeste moderne manier om rij-instructeur te worden. Blended learning staat voor de ideale studiemix van klassikaal onderwijs en online studeren. Je gebruikt hetzelfde lesmateriaal als bij klassikaal onderwijs. Alleen kom je 1 keer per drie weken naar school. In de tussentijd bereid je je via internet en je boekenpakket voor op de volgende bijeenkomst. Op zo’n bijeenkomst kun je je vragen stellen, gan we dieper in op de leerstof en werken we samen met jou aan praktijkopdrachten.

Rijinstructeur worden via zelfstudie: via internet
Online studeren is uniek in de rijschoolbranche. Studeren via internet is de ideale manier om thuis te studeren. Het lesmateriaal is hetzelfde als bij klassikaal onderwijs. Je lesmateriaal is, anders dan bij boeken, altijd up-to-date. Alle toetsen maak je online. De antwoorden krijg je direct op je scherm. Je weet dus direct of je de leerstof beheerst.

Je mentor is dagelijks bereikbaar voor vragen. Je kunt hem mailen, bellen en zelfs Skypen.