NIWO-vergunning halen

Bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg, dienen in het bezit te zijn van een NIWO-vergunning. De vergunningplicht geldt voor nationaal en internationaal beroepsgoederenvervoer met een laadvermogen van meer dan 500 kilogram. Bij ons kun je jouw NIWO-vergunning halen via de opleiding tot transportondernemer.

Transportondernemer worden
Het starten van je eigen onderneming in het beroepsgoederen is een grote stap om te nemen. Indien je ervoor kiest om bij ons je ondernemersopleiding te volgen ben je na het behalen van je diploma ook direct internationaal bevoegd. Dat bespaart je veel kosten. In de opleiding tot transportondernemer komen alle elementen van de bedrijfsvoering aan bod. De opleiding omvat de volgende modules:

Bedrijfsmanagement;
Personeelsmanagement;
Calculatie;
Financieel management;
Wegvervoer goederen internationaal.

Startdata
We starten in 2017 weer met de opleiding tot transportondernemer op onderstaande data:

Amsterdam – Best – Nieuwegein – Zwolle​
Dagopleiding Woensdag 18 januari 09:00 – 16:00 uur 3 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 14 januari 09:00 – 16:00 uur 3 maanden
Online studeren Meer informatie Vanaf 4 maanden

Voorwaarden aanvragen NIWO-vergunning
Om in aanmerking te komen voor een NIWO-vergunning is het noodzakelijk dat je aan onderstaande voorwaarden voldoet:

Je moet kredietwaardig zijn en kunnen aantonen dat je over voldoende financiële middelen beschikt om een goede start te maken met je onderneming.
Je dient je vakbekwaamheid aan te kunnen tonen en in het bezit te zijn van een erkend vakdiploma ondernemer beroepsvervoer
Je moet in het bezit zijn van een integriteitsverklaring beroepsvervoer (IVB). Dit is aan te vragen bij de Justitie of de gemeente.
En tot slot is het belangrijk dat je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en dit aan kunt tonen met een uittreksel van de inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
Rijden zonder NIWO-vergunning
Op het rijden zonder een geldig NIWO-vergunning staat een flinke boete. Het kan je namelijk 120 sanctiepunten opleveren. Aangezien 1 sanctiepunt een waarde heeft van € 29, kost dat je afgerond € 3.400. Kun je dit niet betalen, dan staat 1 sanctiepunt gelijk aan twee uren taakstraf of één dag gevangenisstraf.

Meer informatie
Wil je graag de opleiding tot transportondernemer bij ons komen volgen, maar heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We zijn te bereiken op het telefoonnummer 030 – 604 25 14 of door een e-mail te sturen naar info@deverkeersacademie.nl. We staan je graag te woord.