De VerkeersAcademie maakt e-learning voor taxiverzekeraar

Onder de naam 2DriveSafe heeft De VerkeersAcademie een nieuwe opleiding voor een kwaliteitscertificaat voor taxichauffeurs ontwikkeld. Inmiddels zijn de eerste cursisten geslaagd voor hun 2DriveSafe-certificaat.

De VerkeersAcademie maakt e-learning voor taxiverzekeraar

Het nieuwe kwaliteitscertificaat voor taxichauffeurs is op initiatief van taxiverzekering Traksi in samenwerking met De VerkeersAcademie opgezet. Daarmee ontwikkelt De VerkeersAcademie zich ook tot ontwikkelaar van e-learning bedrijven, die met een opleidingsvraag zitten.

Traksi is de enige aanbieder in Nederland van een taxiverzekering met een rijgedrag-afhankelijke verzekeringspremie. Om voor deze verzekering in aanmerking te komen is een taxikeurmerk verplicht. Niet alle gemeenten in Nederland bieden echter een taxikeurmerk aan. De opleiding voor het landelijke taxikeurmerk TX-Keur vergt een aanzienlijke tijd en is niet voor elke taxiondernemer van meerwaarde. Met het nieuwe kwaliteitskeurmerk kunnen taxichauffeurs ook in aanmerking komen voor de taxiverzekering.

Schade en ongevallen voorkomen

De cursus leert taxichauffeurs hoe ze schade en ongevallen kunnen voorkomen en hoe ze moeten handelen als het onverhoopt toch mis gaat. Daarnaast is er aandacht voor de meest voorkomende ongevallen, kwetsbare verkeersdeelnemers, het gevaar van afleiding en hoe te handelen bij incidenten. Na aanmelding heeft de cursist een maand de tijd om de opleiding digitaal te doorlopen. Het certificaat is twee jaar geldig.

Blackbox monitort rijgedrag

De taxiverzekering van Traksi wordt sinds 2020 aangeboden in Nederland. Taxibedrijven, vlooteigenaren en zelfstandige chauffeurs kunnen ermee besparen op hun voertuigverzekering doordat goed rijgedrag en vakmanschap wordt beloond met een lagere premie. Traksi installeert hiertoe technologie in het taxivoertuig die het rijgedrag van de chauffeur monitort en voorspelt. Dit bespaart op onderhoud en brandstofkosten en stimuleert veilig en verantwoord rijgedrag. Daarmee verbetert de taxiverzekering van Traksi het imago van de hele taxibranche.

Meer weten?

De onderwijsontwikkelaars van De VerkeersAcademie staan voor je klaar om te helpen bij het maken van opleidingen en e-learning voor jouw organisatie. Bel of mail voor meer informatie.