Nieuw in de opleiding rijinstructeur

De VerkeersAcademie is bij uitstek de innovator als het gaat om de opleiding tot rijinstructeur. Ook 1 september wordt er weer een belangrijke stap gezet.

Nieuw in de opleiding rijinstructeur

ADAS zijn systemen die het autorijden veiliger maken. Denk daarbij aan de adaptieve cruisecontrol die ervoor zorgt dat je met de verkeersstroom meerijdt. Dat is ook ideaal tijdens filerijden.

De komende decennia zullen de bestaande systemen geavanceerder worden en er zullen ook systemen bij komen. De weg naar de zelfrijdende auto is lang. En of dat doel bereikt wordt, daar zijn de wetenschappers sceptisch over: Als de zelfrijdende auto er al komt, dan toch zeker niet voor 2070, zo was de gedeelde mening op het wereldwijde symposium dat in juli gehouden werd in Orlando, Florida.

Klaar voor de toekomst
Beginnende bestuurders moeten kennismaken met het gebruik van ADAS. Niet alleen vanuit veiligheid, maar ze willen ook graag de nieuwste gadgets gaan gebruiken. Om nieuwe rijinstructeurs in staat te stellen die zaken op te nemen in de rijopleiding, heeft De VerkeersAcademie besloten dat per 1 september de module ADAS wordt opgenomen in de basis opleiding rijinstructeur. En wel gratis.

Een belangrijke stap, die ervoor zorgt dat studenten van De VerkeersAcademie klaar zijn voor de toekomst.

Meer weten over de opleiding rijinstructeur? Bezoek de opleidingspagina.