Ministerie, CBR en branche kiezen voor de Rijopleiding in Stappen

Op dinsdag 7 meri vond op initiatief van het CBR in Leusden een bijeenkomst plaats om de toekomst van de Rijopleiding in Stappen (RIS) te bespreken. Uitkomst van de vergadering is dat de gehele branche pal staat voor de RIS.

Ministerie, CBR en branche kiezen voor de Rijopleiding in Stappen

Op een vraag van het ministerie of het CBR samen met de branche vol voor de RIS gaat zei Harold Bekhuis volmondig “Ja!”

Een opsteker voor de hele branche, omdat het CBR door onhandige communicatie ruis op de lijn had gecreƫerd.

Op dit moment zijn er, afhankelijk van wie je het vraagt, 1800 of 2200 RIS-instructeurs. Dat betekent dat jaarlijks meer dan 50 duizend leerlingen volgens de RIS-methodiek worden opgeleid. Een goede zaak. De RIS is de beste opleidingsmethodiek die er is. Ontwikkeld door het CBR op basis van wetenschappelijke inzichten op het gebied van de opleiding van rijbewijsleerlingen. Ook defensie leidt hun kandidaten op die manier op. Dat is niet voor niets.

Leerlingen van RIS-instructeurs halen een fors hoger slagingspercentage dan leerlingen van andere instructeurs. Volgens het CBR slaagt 64% van de RIS-leerlingen de eerste keer voor het rijexamen en dat terwijl het landelijk gemiddelde de 50% niet of nauwelijks overstijgt.

Dat is mede de reden dat De VerkeersAcademie ervoor kiest iedere rijinstructeur op te leiden tot RIS-instructeur. Dat dat de goede manier is, blijkt wel uit de unanieme steun van de branche, het CBR en het ministerie.

Ook rijinstructeur worden? Lees dan hier verder.