Succesverhaal: Marten Pijkstra

Al sinds jongs af aan droomde Marten over een beroep als kok of rijinstructeur. Zijn beroep als kok kreeg toen nog voorrang op zijn droom als rijinstructeur, maar na jarenlang te hebben gewerkt in de horeca koos Marten voor de omscholing tot rijinstructeur. Vanwege de corona kwam zijn baan te vervallen en greep Marten zijn kans.

Succesverhaal: Marten Pijkstra

Een nieuwe weg inslaan

Nadat zijn baan door de coronatijd was komen te vervallen, stond Marten op een nieuw punt in zijn leven: “ik vroeg mezelf af of ik echt tot mijn 68ste in de horeca zou willen werken. Wellicht was dit juist het moment om die stap naar rijinstucteur te nemen.” Zo gezegd, zo gedaan. Marten schreef zich in voor de blended learning opleiding in Zwolle en ging aan de slag.

Snel schakelen

“Ik heb altijd met veel plezier rijlessen gehad en was dus ook heel erg gemotiveerd. Ik ben op eigen initiatief gaan rondneuzen op het internet bij verschillende opleiders om te kijken wat het beste bij me paste. Jullie kwamen professioneel over en gaven overtuiging. Na een prettig gesprek met Gijs Kantelberg waarin alles goed werd uitgelegd, ben ik ervoor gegaan. Ik heb ontzettend veel geleerd. Je leert niet alleen de wetten en regelgeving, maar ook echt hoe je je opstelt als rijinstructeur naar de leerlingen.”

De eerste meters

Afgelopen juli behaalde Marten zijn diploma en is hij in dienst gegaan bij zijn toenmalige stagebedrijf: Verkeersschool Te Morche in Rijssen. “Te Morche heeft enorm veel geduld met mij gehad. We hadden meteen een klik en het gevoel was goed.” Marten mist de keuken nog zeker niet. “Ik ben erg blij met de eerste maanden als rijinstructeur. Mijn leerlingen zullen mij als geduldig, vriendelijk en rustig omschrijven. Ik ervaar dit gehele omscholingstraject als zeer prettig en ben blij te zeggen dat ik rijinstructeur zal blijven tot aan mijn pensioen. Wel zou ik mezelf nog verder willen ontwikkelen in de rijbranche als motorinstructeur. Maar voor nu zit ik prima op mijn plek en ben ik blij!”

Je ook laten omscholen tot rijinstructeur? Bekijk alle informatie op de opleidingspagina!