Succesverhaal: Marre Jans

Na een rughernia in 2018 is Marre (33) noodgedwongen opzoek gegaan naar een nieuwe baan. Van oorsprong komt ze van de bus. De rijbranche is haar dus niet onbekend. Na een aantal jaren in de zorg te hebben gewerkt en als buschauffeur, heeft zij in 2021 de blended opleiding tot rijinstructeur gevolgd in Nieuwegein.

Succesverhaal: Marre Jans

Goed voorbeeld doet volgen

Het was misschien wel de man van Marre die de doorslag gaf om zichzelf aan te melden voor de opleiding. “Mijn man heeft een rijstijl waar ik zeker wel wat van vind haha. Misschien moet je rijinstructeur worden anders zei hij op een dag tegen mij. Ik ben daar toen serieus over gaan nadenken om eerlijk te zijn. Na wat onderzoek online kwam ik jullie tegen en ben ik mezelf verder gaan oriënteren.”

Moederschap en omscholen

Sinds anderhalf jaar is Marre moeder en zocht ze dus naar een passende studie die aansloot bij haar privéleven. De blended opleiding was dan ook een perfecte lesmethode voor Marre. “Ik wilde een studie die ik kon combineren met die kleine. De online leeromgeving was echt heel erg duidelijk en zat goed in elkaar. Ik ben iemand die vrij geduldig is en ik kan me ook altijd goed concentreren dus qua zelfstudie ging het top. Ik heb er in totaal 7 maanden over gedaan, en dan zat er zelfs nog een zomervakantie tussen.”

Aan de slag

Marre gaat straks aan de slag bij Verkeersschool De Jong in Gorinchem en staat te trappelen. “Ik heb echt heel veel zin om straks te gaan starten. Ik zou mezelf als een rustige en duidelijke rijinstructrice omschrijven. Als je geen rust uitstraalt, maken leerlingen sneller fouten. Progressie en blijdschap zien van een leerling is echt prachtig en daar kijk ik dan ook zeker naar uit.”

Toekomstmuziek

“Ik kijk met veel enthousiasme naar de toekomst. Ik heb echt onwijs veel geleerd en dan met name in fase 3. Ik gun mezelf de ruimte om lekker te landen in het vak en er een eigen sausje van te maken. Ik wil de komende tijd gewoon in loondienst zijn bij De Jong, maar zou op ten duur wel als freelancer aan de slag willen bij De Jong. Maar eerst wil ik ervaring opdoen en kijken welke bijzondere situaties ik ga tegenkomen. Het zou me ook leuk lijken om mezelf straks verder te ontwikkelen naar bijvoorbeeld bus instructeur. De toekomt zal het uitwijzen!”

Je ook laten omscholen tot rijinstructeur? Bekijk alle informatie op de opleidingspagina!