Succesverhaal: Marjan van Dompselaar

Waar Marjan (46) voorheen nog werkte als medisch secretaresse, staat ze nu aan de start van een gloednieuwe carrière als rijinstructeur. Na een ingrijpende periode stond Marjan aan de start van een nieuw hoofdstuk in haar leven. Ze is sterker dan ooit en staat te popelen om weer aan de slag te gaan. “Ik sta hoe gek het ook klinkt, anders in het leven nadat er borstkanker bij mij werd geconstateerd. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik er nog ben en weer gezond verklaard ben na een zware tijd.”

Succesverhaal: Marjan van Dompselaar

Opstarten

Vanwege haar ziekte werd het contract van Marjan niet verlengd en kwam ze genoodzaakt thuis te zitten. “Helaas blijk je niet meer interessant te zijn op het moment dat je niet gezond en fulltime beschikbaar bent, dus werd mijn contract niet verlengd. Maar thuiszitten is niks voor mij. Er kwam gelukkig een punt na mijn ziekte waarin ik me weer gezond en sterk voelde en ik me weer kon gaan oriënteren op zakelijk gebied.”

De weg naar vrijheid

“Ik heb vroeger in het middelbaar onderwijs gezeten en heb altijd met veel plezier met jongeren gewerkt. Daarnaast is rijden altijd een stukje vrijheid voor mij geweest. Waarom zou ik het niet gaan combineren dacht ik? Mijn omgeving reageerde heel erg enthousiast toen ik ze vertelde dat ik overwoog om rijinstructeur te gaan worden. Dat gaf voor mij de doorslag!” Marjan volgde de klassikale dagopleiding in Nieuwegein en slaagde met vlag en wimpel. “Ik heb de opleiding als prettig ervaren. Ik vond het heerlijk weer terug in het ritme te zijn en nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb onwijs veel geleerd over het omgaan met verschillende leerlingen bijvoorbeeld. Dat is ook echt iets waar ik mij later in wil gaan specialiseren”

Je eigen kantoortje op wielen

“Leerlingen die wellicht moeite gaan hebben met het behalen van hun rijbewijs, zijn echt diegene waar ik alles voor wil geven. Samen succesvol naar het rijbewijs toewerken. Tijdens de opleiding heb ik mijn stage gedaan bij Verkeersschool VBOC in Almere waar ik van mijn stagementor heb mogen zien hoe gaaf dit is. Ik had een hele goede klik met hem en ben dan ook heel blij dat ik per 1 juni in dienst ben gegaan bij VBOC. Ik kijk met een fijn gevoel naar de toekomst nu ik mijn gezondheid weer terug heb en ik weer onderdeel uitmaak van de maatschappij. Waar ik mezelf zie staan over een jaar? Ik hoop dan de nodige kilometers te hebben gemaakt en wellicht een specialisatie in het geven van rijlessen in een automaat of leerlingen met faalangst.”

Je ook laten omscholen tot rijinstructeur? Bekijk alle informatie op de opleidingspagina!