Lonen rijinstructeurs stijgen door tekort

Ben je gek op autorijden en wil je andere mensen ook graag leren autorijden? Dan kun je er zeker voor kiezen om rijinstructeur te worden. Maar wat verdien je nu zo gemiddeld als rijinstructeur?

Lonen rijinstructeurs stijgen door tekort

Werken in loondienst of als zzp’er
Het loon van een rijinstructeur kan door meer factoren bepaald worden. Als je als instructeur in dienst bent bij een rijschool zullen ze voor jou naar alle waarschijnlijkheid gebruik maken van een eigen loontabel waarin de salarisschalen voor rijinstructeurs vastgelegd liggen. Elke rijschool heeft een eigen loontabel, omdat de rijschoolbranche geen CAO kent. Ben je echter een rijinstructeur met je eigen autorijschool dan kun je voor jezelf bepalen wat je wilt verdienen. Een rijinstructeur verdient zo’n 2300 euro bruto per maand maar als je als zzp’er werkt verdien je meer. Drieduizend euro bruto plus pensioen en ziektekosten moet het uitgangspunt zijn. Dat haal je niet met een lesprijs van 38 euro, zullen we alvast verklappen.

Lonen stijgen door tekort aan rijinstructeurs
Het is voor rijscholen steeds lastiger om aan nieuwe rijinstructeurs te komen. Nieuwe rijinstructeurs zijn nodig omdat er rijinstructeurs zijn die rijscholen verlaten. Om rijexaminator te worden bij het CBR bijvoorbeeld. Of om een eigen rijschool te beginnen. Of om met pensioen te gaan. Binnen 10 jaar is ruim een kwart van alle rijinstructeurs met pensioen. Dan gaat het dus om bijna 4000 rijinstructeurs.

Rijscholen worden creatiever
Om aan nieuwe rijinstructeurs te komen bedenken rijscholen steeds nieuwe manieren. Te denken valt aan een andere manier van beloning. Aan extra secundaire voorwaarden. En steeds meer rijscholen vergoeden de opleidingskosten voor de opleiding tot rijinstructeur. Zo wordt het nog aantrekkelijker om rijinstructeur te worden.

Ook rijinstructeur worden?
Vraag nu onze gratis studiegids aan!