Corona-update: klassikale lessen gaan door dankzij online tools

De VerkeersAcademie heeft haar klassikale lessen online hervat. Dat geldt voor alle opleridingen, inclusief bijscholingen voor rijinstructeurs. De rijlessen zijn tot 28 april geannuleerd.

Corona-update: klassikale lessen gaan door dankzij online tools

Praktijklessen
Gelet op de maatregelen die er vanuit de overheid zijn opgelegd, hebben wij besloten in het belang van de gezondheid van onze studenten en medewerkers om per direct (in ieder geval tot 28 april) GEEN praktijklessen meer te geven. Op het moment dat het exameninstituut IBKI weer examens gaat afnemen, zal er contact worden opgenomen voor nieuwe data van deze praktijklessen.

Klassikale lessen
Alle klassikale lessen gaan door dankzij online hulpmiddelen. Dankzij het virtuele klaslokaal is er direct contact met studenten, docent en al het lesmateriaal. Een unieke methode, die erg gebruikersvriendelijk blijkt te zijn.

Ook onze e-learning studenten kunnen hun opleiding vervolgen. Vragen kunnen via de leeromgeving gesteld worden. Docenten zitten elke dag klaar om antwoord te geven op je vragen.

Bijscholingen
Deze gaan allemaal door. Ook via het virtuele klaslokaal. Zo valt ook terug te lezen op Rijschoolpro.nl:

Het RVV was het eerste webinar. Directeur Gijs Kantelberg is positief. “We pleiten bij het IBKI al langer voor online lesgeven. Ondanks de omstandigheden zijn we blij dat we ermee van start kunnen.”

Wie les volgt bij De VerkeersAcademie komt binnen in een virtueel klaslokaal. De dag begint met een voorstelrondje en controle van alle papieren. Kantelberg: “Er is ruimte voor interactie en niemand heeft reistijd. Op je scherm zie je alles wat nodig is en wat je in een klassikale omgeving ook tot je beschikking hebt. Je ziet de docent, het schoolbord en de handouts.”

“Voor instructeurs is dit een uitgelezen tijd om de bijscholing te doen”, argumenteert Kantelberg. “Als de maatregelen straks versoepeld worden en je gaat weer lessen, dan wil je niet een dag kwijt zijn met bijscholen. Dan wil je zoveel mogelijk lesuren pakken.”

De opleider hoopt dat ook na corona online lessen mogelijk blijft. “De VerkeersAcademie wil hier breder op inzetten in de toekomst. Mensen zijn er klaar voor, dat blijkt nu wel in de praktijk.”

Contact graag via e-mail
Mocht je vragen hebben dan willen wij je verzoeken om deze bij voorkeur per mail te sturen: info@deverkeersacademie.nl

Mochten wij nieuws hebben dan laten wij dit uiteraard zo spoedig mogelijk weten. Houd de nieuwspagina van www.deverkeersacademie.nl/nieuws dan ook goed in te gaten.

Tenslotte
Rest ons nog om een ieder alle goeds toe te wensen in deze bijzondere tijden. Wees zuinig op jezelf en elkaar.

Met vriendelijke groeten,

Het team van De VerkeersAcademie