Succesverhaal: Leslie van den Acker

Na ruim 20 jaar in de sales te hebben gewerkt, nam Leslie van den Acker uit Utrecht (43) een dapper besluit: rijinstructeur worden! Nadat zij noodgedwongen thuis is komen te zitten vanwege de coronacrisis, volgde een beroepskeuzetest die een glansrijke toekomst binnen de rijbranche voorspelde. Wij spraken haar om te horen of dit ook zo is gebleken.

Succesverhaal: Leslie van den Acker

Beroepskeuzetest

Met veel plezier werkte Leslie 20 jaar voor dezelfde werkgever in de sales. Een allesomvattende functie die helaas kwam te vervallen dankzij de coronacrisis. “Ik had besloten het stuur om te gooien; ik ga iets totaal anders doen. Ik deed de beroepskeuzetest en daar kwam uit dat een baan binnen de educatieve sector goed bij mij zou passen. Ik vind lesgeven leuk en ik deel graag mijn kennis. Dat in combinatie met mijn passie voor autorijden deed mij besluiten om dit verder uit te diepen.”

Proefritjes maken

“Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan bellen met een rijschool hier uit de buurt of ik een keertje mocht meerijden met een rijles, en dat kon! Supergaaf. Ik kreeg hiermee wel het gevoel dat dit binnen mijn straatje lag.” Leslie besloot zich aan te melden voor de klassikale dagopleiding in Nieuwegein. “Mijn lesdagen waren erg fijn. Fijne docenten en een heldere uitleg over lastige onderwerpen zoals verkeerskunde en didactiek. Ik ben er aardig soepeltjes doorheen gegaan.”

De eerste kilometers

Leslie volgde de klassikale dagopleiding in Nieuwegein en slaagde met vlag en wimpel. Inmiddels is ze haar eerste kilometers aan het maken bij Ease2Drive in Huizen, waar zij ook haar stage heeft gelopen. “Ik ben blij deze stap te hebben gemaakt en kijk ook met veel enthousiasme naar de toekomst. Ik ben van nature kalm en kan goed overzicht bewaren. Iets wat ik meeneem in mijn nieuwe beroep als rijinstructeur. Ik ga komend jaar in ieder geval lekker aan de slag met het uitvoeren van mijn lesplannen en mezelf finetunen als rijinstructeur.”

Je ook laten omscholen tot rijinstructeur? Bekijk alle informatie op de opleidingspagina!