Jongeren staan positief tegenover rijhulpsystemen

Het merendeel van de jongeren is bekend met ADAS en heeft ervaring met de rijhulpsystemen. Hoewel de systemen veel voordelen hebben, geeft een kwart van de jongeren aan dat ADAS kunnen zorgen voor afleiding in de auto. Het blijkt uit onderzoek van Stichting TeamAlert.

Jongeren staan positief tegenover rijhulpsystemen

Steeds meer auto’s beschikken over rijhulpsystemen, ofwel ADAS, zoals cruise control of parkeerassistentie. Vanaf 2022 wordt een groot aantal ADAS zelfs verplicht in nieuwe auto’s, waaronder noodremsystemen, lane assist en snelheidsbeperkingen. Ook worden de rijhulpsystemen in de toekomst een verplicht onderdeel in het praktijkexamen. Daarom is het belangrijk dat jongeren leren over de beschikbaarheid en gebruik van ADAS in de auto, meent TeamAlert.

Rijinstructeur belangrijke rol

Het onderzoek toont eens te meer aan hoe belangrijk het is dat rijscholen inspringen op deze ontwikkeling. De VerkeersAcademie helpt die rijscholen daarbij met advies en bijscholing. Maar ook door nieuwe rijinstructeurs uitgebreid kennis te laten maken met ADAS. Zowel op het gebied van de theorie rondom ADAS, als ermee rijden, al erover lesgeven.

De toekomst is nu

Rijscholen doen er verstandig aan om zich voor te bereiden op de toekomst. Heb je vragen over de opleiding rijinstructeur of over bijscholing tot ADAS-instructeur? Bel dan met 030-6042514 of mail info@deverkeersacademie.nl.

Driving your future. De VerkeersAcademie.