Hulpsystemen (ADAS) straks in lesauto’s verplicht

Om de verkeersdoden in het verkeer in de EU drastisch te verlagen, treedt er op 7 juli 2024 een verordening in werking waarbij alle nieuwe personenauto modellen moeten zijn voorzien van assistentiesystemen. Oftewel: ADAS. Dit betekent automatisch dat je als rijschoolhouder hier aandacht aan moet besteden. Met onze praktijkgerichte bijscholing ‘ADAS-instructeur’ zorg je voor een goede voorbereiding en ga je aan de slag in de praktijk.

Hulpsystemen (ADAS) straks in lesauto’s verplicht

Advanced Driver Assistance Systems

Om nog meer veiligheid te waarborgen in het verkeer, hebben veel moderne auto’s inmiddels veiligheidssystemen die moeten helpen om het aantal verkeersongevallen te verminderen. Alleen in 2021 al vielen er al 582 verkeersdoden in Nederland. Maar ADAS-systemen zorgen voor vermindering. En dat is te zien. Al enkele jaren dalen het aantal doden in het verkeer en daarom moeten vanaf 7 juli 2024 nieuw ontwikkelde auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en bussen uitgerust zijn met een groot aantal nieuwe veiligheidssystemen.

Bijscholing ADAS-instructeur

De VerkeersAcademie was er al een tijdje klaar voor. Wij hebben onze rijinstructeurs al volledig klaargestoomd en al onze lesauto’s zijn uitgerust met ADAS. Tijdens de bijscholing ADAS-instructeur ga je aan de slag met een tal van geavanceerde rijhulpsystemen en hoe hiermee om te gaan. In onze lesauto’s demonstreren we de systemen in de praktijk. Uiteraard ga je zelf ook aan de slag, zodat je theorie direct in de praktijk toepast. Zorg dat je een streepje voor hebt en meld je aan voor deze effectieve bijscholing. De eerstvolgende startdatum is vrijdag 17 juni 2022 in Nieuwegein.

Direct inschrijven

Verkeersveiligheidsorganisaties zijn blij

Rob Stomphorst, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland: “Ieder jaar zijn er twee volle Boeings aan verkeersdoden in Nederland en het aantal ernstig gewonden komt jaarlijks uit op 21.000. Het inwonersaantal van een klein dorp. ADAS-systemen kunnen daar naar onze mening een hele goede bijdrage aan leveren om deze cijfers te laten dalen.” Ook de ANWB is voorstander. “Mits kopers van auto’s met deze systemen goede uitleg krijgen, zijn wij overtuigd dat het autorijden veiliger en comfortabeler wordt.”

Geen ontkomen aan

Kortom: binnen de rijscholenbranche is er geen ontkomen aan en zullen steeds meer rijscholen gebruik maken van lesauto’s met ADAS veiligheidssystemen. Zorg voor een optimale voorbereiding en bezoek onze pagina van de bijscholing ADAS-instructeur en meld je aan voor de bijscholing.