Van chauffeur naar vrachtautoinstructeur?

De transportsector scheeuwt al jaren moord en brand om nieuwe chauffeurs. Het transport over de weg is de afgelopen jaren namelijk geëxploseerd. Rijscholen doen om die reden een moord voor vrachtautoinstructeurs. Niet alleen om de groeiende vraag naar chauffeurs te kunnen stillen. Ook gaat een groot deel van het huidige korps de komende jaren met pensioen. En wie gaat hun opvolgen? Misschien jij wel!

Van chauffeur naar vrachtautoinstructeur?

Volop kansen
Waar de rijschoolbranche op zit te wachten zijn ervaren chauffeurs die graag hun kennis willen overdragen als vrachtautoinstructeur. Want een vrachtauto besturen en de dagelijkse praktijk kennen vereist ervaring.

De VerkeersAcademie helpt je die ervaring over te dragen aan de nieuwe generatie chauffeurs. Ook mag je als vrachtautoinstructeur lessen geven in het kader van Code 95.

De opleiding tot vrachtautoinstructeur bestaat uit twee fases. Om hieraan deel te mogen nemen moet je ook eerst je lesbevoegdheid voor de B, in jargon de luxe wagen, halen. Maar als je dat eenmaal hebt gaat het vanaf nu snel. In de eerste fase leer je de theorie en voertuigbeheersing. Zowel voor het eerste- theoretische- deel leg je een examen af en voor het tweede praktijkgedeelte geldt dit ook. Leg je beide examens met succes af dan mag je naar de volgende fase waarin je stage loopt en deze afsluit met een examen waarin je zelf les geeft aan een leerling voor het rijden in een vrachtwagen.

Kosten van de opleiding
De vraag naar vrachtautoinstructeurs is zo groot dat een rijschool vaak bereid is om mee te betalen aan je opleiding. Het voordeel voor jou is dubbel: zeker van een erg leuke baan en je bespaart op je opleidingskosten. Betaal je het zelf omdat je een eigen rijschool hebt of als zzp’er werkt? Dan is het vaak mogelijk een deel van de kosten voor het behalen van het certificaat terug te vorderen van de belasting. Dat bedrag kan oplopen tot ruim 5 duizend euro!

Start vandaag nog met je opleiding
De VerkeersAcademie staat klaar voor jou. Bel 030-6042514. Of kijk op onze opleidingspagina.