Hoe word je taxichauffeur?

Taxichauffeur zijn is een ontzettend leuk beroep als je het fijn vindt om auto te rijden en met mensen om te gaan. Die afwisseling is ook een van de vele aantrekkelijke kanten die aan een beroep als taxichauffeur zit.

Om taxichauffeur te worden moet je over drie documenten beschikken:

een taxidiploma
een verklaring omtrent gedrag (VOG)
een geneeskundige verklaring
Hoe krijg je het taxidiploma?
De opleiding tot taxichauffeur duurt drie dagen, waarvan je twee dagen theorieles krijgt. Daarnaast leer je ook in de praktijk hoe je een professionele rit uitvoert. Een rit, waarbij je klant zich comfortabel voelt en waarna de klant op de afgesproken bestemming aankomt. Je doet twee keer examen bij het CBR. Je legt daar een theorie-examen en een praktijkexamen af. Het is mogelijk om tijdens de opleiding en het examen gebruik te maken van een voertuig van De VerkeersAcademie.

Hoe vraag ik een VOG aan?
Wat houdt de geneeskundige verklaring in?
Voor een chauffeurspas moeten taxichauffeurs om de 5 jaar een VOG overleggen. Daarnaast worden sinds 1 juli 2011 taxichauffeurs continu door Justis gescreend, zodat strafbare feiten niet pas na 5 jaar worden ontdekt.

Nu kan de vergunning van een taxichauffeur door de Inspectie Leefomgeving en Transport worden ingetrokken kort nadat deze chauffeur met justitie in aanraking is gekomen wegens een relevant strafbaar feit, zoals mishandeling of rijden onder invloed. Zo wordt voorkomen dat chauffeurs na het plegen van een relevant strafbaar feit kunnen blijven werken als taxichauffeur.

De aanvraag doe je bij je gemeente.

Baangarantie?
Dankzij ons zeer uitgebreide netwerk van taxibedrijven in geheel Nederland kunnen wij de opleiding aanbieden inclusief baangarantie. Je volgt dan ook de twee modules Sociale Vaardigheden en Doelgroepenvervoer. Na het behalen van je diploma ga je gedurende een half jaar minimaal 18 uur per week aan de slag als taxichauffeur. Een leuke en afwisselende baan in het groepsvervoer of vervoer van zieken en gehandicapten. En dat voor een meerprijs van slechts € 495,-

Meer weten? Kom naar de gratis taxibijeenkomst?
De opleiding tot taxichauffeur verzorgen we in Amsterdam, Best, Delft, Nieuwegein en Zwolle. Ben je enthousiast geraakt en wil je ook weten of dat taxichauffeur worden iets voor jou is? Kom dan naar de taxibijeenkomst op zaterdag 11 november in Nieuwegein. Tijdens de taxibijeenkomst vertellen we je alles over de opleiding, het werk en het salaris.

Aanmelden is wel verplicht. Bel 030-6042514 om je aan te melden. Dan staat op 11 november om 10 uur de koffie klaar.