Hoe gaat het nu met … Mary?

Veel van jullie zullen Mary herkennen. Al ruim 2 jaar schittert zij namelijk in onze campagnes als HERO met haar bijzondere verhaal. Want 2,5 jaar geleden gooide Mary het roer om. Na 24 jaar als internationaal saleswoman in de cosmeticabranche nam ze het besluit om zichzelf om te scholen tot rijinstructeur. Onlangs spraken we Mary weer tijdens de opleiding tot RIS-instructeur 2.0.

Hoe gaat het nu met … Mary?

Klaar voor de start… toch?

Mary wilde een vliegende start maken na het behalen van haar diploma. Maar door corona bleef haar spiksplinternieuwe lesauto op de oprit staan. Inmiddels draait ze op volle toeren. “Het gaat echt super. Ik had het veel en veel eerder moeten doen! Ondanks dat ik een valse start maakte vanwege corona, heb ik nu gemiddeld 32 leerlingen per week van 1,5 uur les per leering. Ik heb zelfs een wachtlijst van een half jaar. Het zelf plannen, het contact met de leerlingen en de vrijheid zijn factoren, die mij onwijs enthousiast maken. Ik kijk met heel veel blijdschap terug op de keuze die ik toen gemaakt heb.”

“Als jullie 80 zijn herinneren jullie mijn woorden nog”

“Ik heb veel plezier met mijn leerlingen en krijg energie van ze. Ze worden naarmate de lessen volgen ook steeds leergieriger, doordat ze vordering maken. Mijn sterke kant is dat ik toegankelijk ben en heel erg nauw contact heb met de ouders van mijn leerlingen. Geen poespas, maar een heldere communicatie. In Nijmegen-Noord en gemeente Overbetuwe weten de meesten mij inmiddels wel te vinden en heb ik een succesvolle rijschool. Dit komt mede door een vliegende start met veel leerlingen, maar ook zeker doordat ik heb meegedaan aan de HERO-campagne van De VerkeersAcademie.

Lang leve social media

Mary runt naast een rijschool ook een Instagram-account waar ze veel mee bezig is. “Ik tag me gek, hahaha! Ik probeer alle geslaagden op mijn account te laten verschijnen, zodat alle vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes mij voorbij zien komen. Het is echt de kracht achter goede mond-tot-mond reclame. De meeste leerlingen op de wachtlijst zijn dus ook bekenden van oude leerlingen. Geweldig! Daarnaast heb ik heel veel leuke reacties gekregen op de HERO-campagne. Zo gaaf om jezelf zo vaak nog voorbij te zien komen online. Ik hoor ook van veel ouders dat ze me via De VerkeersAcademie hebben opgezocht. Mijn ervaring is dat veel ouders research doen naar mijn rijschool en dan zien dat ik goed opgeleid ben bij een gerenommeerde opleider.”

RIS-instructeur 2.0

Onlangs is de RIS opleiding vernieuwd en hebben we volle klassen met aankomende RIS-instructeurs 2.0. Onder wie Mary. “Ik ben positief over de toekomst en ik wil me graag specialiseren als RIS-instructrice. Op die manier onderscheid ik mij van een hele hoop ‘normale’ rijscholen bij mij in de regio en speel ik in op wat nodig is voor de toekomst. Een tweede auto met mijn naam erop? Misschien… voorlopig ben ik druk zat! Na 2 jaar ervaring te hebben opgedaan in de praktijk, weet ik nu pas wat ik eigenlijk aan het doen ben. Ik ben nu een echte rijschool. Iets wat ik altijd heb gehoopt, maar nooit heb durven dromen.