Hierom kiezen leerlingen voor jouw rijschool

Het is al jaren bekend dat leerlingen een rijschool niet kiezen vanwege een lage lesprijs. Maar wanneer kiezen leerlingen dan wél voor jouw rijschool? Vooral als je je eigen rijschool wil beginnen is dat nog belangrijker om te weten. Bovag Rijscholen heeft het (nogmaals) laten onderzoeken.

4. Het slagingspercentage

Het slagingspercentage van een rijschool is belangrijk bij de keuze voor een rijschool. Heb jij een hoog slagingspercentage, dan kiezen nieuwe leerlingen eerder voor jouw rijschool. Voor 77% van de leerlingen is dit een belangrijke eis. Slagingspercentages zijn openbaar en van iedere rijschool opvraagbaar via Rijschoolgegevens.nl. Dat is een site van het CBR.

3. Ervaringen van anderen

Nog belangrijker dan slagingspercentages zijn de ervaringen van anderen, zoals familie en vrienden. Maar liefst 83% luistert naar de adviezen van anderen, voordat ze een rijschool kiezen.

2. Goede naam

Als je gaat beginnen met je rijschool heb je nog geen naam. Zaak is dus om snel te beginnen met het bekend maken van jouw rijschool. Flyeracties, zichtbaar zijn op scholen en sportverenigingen, deelnemen aan jaarmarkten (wanneer het weer kan en mag) helpen daarbij. Maar weet dus dat voor 87% een goede naam belangrijk is.

1. Aardige rijinstructeur

Als eenpitter heeft dit ook met het voorgaande te maken: je moet aardig, betrouwbaar en deskundig zijn. Je hebt een voorbeeldfunctie. Voor 94% van de leerlingen is een aardige rijinstructeur het allerbelangrijkst. Wij zeggen altijd: de rijschool; dat ben jij.

Hou je deze vier uitgangspunten voor ogen als je een eigen rijschool begint of hebt en je hebt altijd een volle agenda.

Hierom kiezen leerlingen voor jouw rijschool