Een oplossing voor het personeelstekort in de taxibranche

Net zoals de rijschoolbranche zitten ook taxibedrijven te springen om nieuwe medewerkers. Het is alle hens aan dek en het is een wonder dat bijna alle ritten in het schoolvervoer steeds weer doorgaan. De VerkeersAcademie helpt taxibedrijven bij het oplossen van hun personeelstekort.

Een oplossing voor het personeelstekort in de taxibranche

Door het aantrekken van de economie wordt het steeds lastiger om geschikte chauffeurs te vinden. Met name voor doelgroepenvervoer. Dat komt omdat het hier altijd parttime contracten betreft. Met niet zo’n aantrekkelijke uren. Namelijk de ochtendspits en wanneer de scholen ’s middags weer uit zijn. Dat en de combinatie met relatief lage salarissen is het lastig om chauffeurs lang te binden.

“Goedkoper dan een chauffeur van een uitzendbureau”
Zo worden nog steeds mensen opgeleid tot taxichauffeur. Ook bij De VerkeersAcademie. “Voor elke chauffeur die we door de voordeur naar binnen brengen, vertrekt er zowat eentje via de achterdeur naar een andere branche.” Dat zegt Gijs Kantelberg, directeur van De VerkeersAcademie. “Onze klanten kunnen momenteel echt niet aan chauffeurs komen. Daarom nemen ze contact met De VerkeersAcademie op. Samen komen we dan tot een werving. Dat nemen wij het taxibedrijf helemaal uit handen. Wij de opleiding, zij de chauffeur. En dat zonder uitzendfee, want de chauffeur komt direct bij het taxibedrijf in dienst. Daarmee zijn onze chauffeurs elk uur weer goedkoper dan een chauffeur via een uitzendbureau.” En dat tikt aan: “Elk uur weer geld besparen in een branche met flinterdunne marges.”

Alles doen om het vak aantrekkelijk te maken
Kantelberg vindt dat de branche alles moet doen om het beroep aantrekkelijk te maken. Niet alleen door wervingsacties opzetten, zoals De VerkeersAcademie doet. “Nog steeds zijn mensen bereid te investeren in een opleiding. Dat betalen ze uit eigen zak. Niemand is gemotiveerder dan die categorie. En om die extra te stimuleren komen we, heel flauw, met “actie in de taxi”. Een complete opleiding, twee examens en slaaggarantie voor slechts 799 euro.”

Voor als je meer wil weten, ga je naar de website of neem je contact op met De VerkeersAcademie via 030-6042514 of via de mail.