Een lesauto kopen of leasen?

Een lesauto kopen of leasen? Dat is één van de eerste vragen waar je voor staat als je een rijschool beginnen wil. De VerkeersAcademie helpt jou bij het maken van de belangrijke beslissingen. Als service van de zaak. Tijdens de opleiding, maar ook na de opleiding. Of zelfs voorafgaand aan je opleiding. Zoals over het kopen of leasen van een lesauto.

Een lesauto kopen of leasen?
Een lesauto kopen kan voordeliger zijn dan een lesauto huren of leasen. Dit is natuurlijk van meerdere factoren afhankelijk en je keuze wordt daarnaast vaak toch ook gebaseerd op je persoonlijke voorkeur. Als je besluit een lesauto te kopen of te leasen, dan zijn er natuurlijk wel wat zaken waar je op moet letten en rekening mee moet houden.

Veel automerken geven aantrekkelijke korting op lesauto’s. Of ze maken de combinatie met het gratis aanbieden van een professionele dubbele bediening. Met name Ford, Kia en Hyundai leggen zich toe op de rijschoolbranche.

Het voordeel van een lesauto kopen
Een heel groot voordeel is natuurlijk wel dat de auto echt van jou is. Als je stopt met je rijschool, dan mag je de auto houden en privé gaan gebruiken. Je rijdt ermee zoals jij wilt en je kunt de auto voor je rijschool gebruiken zoals jij wilt. Als er een krasje hier of daar ontstaat, dan is dit natuurlijk wel pijnlijk, maar je bent niet verplicht het te laten repareren of om hiervoor te betalen bij een huur- of leasemaatschappij. Je hebt geen eigen risico waar schade van afgetrokken kan worden. Het gaat immers om je eigen auto.

Het nadeel van een lesauto kopen
Het nadeel is natuurlijk wel dat je zelf verantwoordelijk bent voor de onderhouds- en reparatiekosten. Zeker de onderhoudskosten kunnen behoorlijk oplopen, vooral omdat de auto bijzonder veel gebruikt wordt. Daarnaast moet je natuurlijk rekening houden met afschrijving.

Het voordeel van een lesauto leasen
De meest belangrijke voordelen zijn wel de vaste maandelijkse lasten zonder verrassingen achteraf en het feit dat je altijd in een nieuwe auto rijdt. Daarnaast heb je ook geen last van reparatiekosten of kosten voor het nodige onderhoud aan de lesauto. Je profiteert altijd van een zeer complete en volledige garantie.

Het nadeel van een lesauto leasen
Het nadeel ligt op het financiële vlak. Als je een lesauto besluit te leasen, dan kun je natuurlijk profiteren van voordelige bijtellingstarieven, maar levert dit je nu wel meer voordeel op dan wanneer je kiest voor een koopauto, waarvan je natuurlijk wel reparaties en onderhoud zelf moet bekostigen? Uiteindelijk is de rekensom persoonlijk. Het grootste nadeel van het leasen van een lesauto is dan wel de betaling van de fiscale bijtelling.

De VerkeersAcademie informeert
Wij informeren jou. Op een neutrale wijze. Wij weten de beste leveranciers en brengen jou met hen in contact. Ook dat is een voordeel van een opleiding aan De VerkeersAcademie. Ook als je een eigen rijschool wil beginnen. Bel ons voor meer informatie of vraag onze gratis studiegids aan.