Dit zegt de kleur van je lesauto over jou

Lesauto’s in Nederland kunnen over tal van verschillende kleuren beschikken. Vaak komt dit gewoon door de kleur van de carrosserie, maar er wordt ook soms bewust voor gekozen door het aanbrengen van bepaalde bestickering. Wat zegt de kleur van de lesauto waar je gebruik van maakt nu echter over jou en de rijschool waar je een beroep op doet? De kleurenpsychologie stelt namelijk duidelijk dat elke kleur over een eigen, specifieke betekenis beschikt. Dit zou er dus voor zorgen dat de kleur van je lesauto ook iets vertelt over de associaties die het bij derden oproept. Wat zegt ze bovendien ook over jou als bestuurder of eigenaar?

ook over jou als bestuurder of eigenaar?

Lesauto’s met warme kleuren
In eerste instantie zijn er de warme kleuren. Het betreft hier kleuren die in het oog springen zoals met name rood, oranje, geel en roze. De rode kleur is misschien wel degene met de grootste contrasten. Enerzijds staat ze namelijk voor liefde en passie, maar anderzijds ook voor agressie en snelheid. Roze is dan weer een snoezige kleur die vooral doet denken aan Barbie. Waarschijnlijk is dit één van de belangrijkste redenen waarom je maar weinig roze lesauto’s in het Nederlandse straatbeeld ziet opduiken. De kleur geel staat dan weer op haar beurt voor een goed gevoel voor humor en de oranje kleur blijkt synoniem te staan voor enthousiasme, creativiteit en onafhankelijkheid. Net zoals roze zijn geel en oranje echter kleuren die zelden worden gebruikt voor een lesauto.

Lesauto’s met koude kleuren
Het onopvallende karakter van auto’s met koude kleuren zoals blauw, groen en paars zorgt er voor dat ze bijzonder populair zijn, niet alleen als lesauto, maar gewoon over het algemeen. Blauw als kleur kiezen voor je auto staat voor rust, vrijheid en intelligentie terwijl groen betekent dat je met beide voeten op de grond staat. Ze verwijst naar de natuur, naar beheersing en puurheid, stuk voor stuk eigenschappen die een goede bestuurder eigenlijk moet hebben. Een (les)auto met een paarse kleur vertegenwoordigt op haar beurt waardigheid, ingetogenheid, kwaliteit en luxe.

Lesauto’s met neutrale kleuren
Tot slot zijn er nog de neutrale kleuren. Van alle beschikbare kleuren voor lesauto’s op de markt zijn deze veruit het populairst. Het betreft hier de kleuren zwart, grijs, bruin en wit. Zwart is de meest populaire autokleur op de Europese wegen. Dit heeft alles te maken met het feit dat het een sterke, formele en bovendien machtige kleur is met een enigszins klassieke twist. Grijs wordt algemeen aanzien als de meest zakelijke kleur, maar ze blijkt ook garant te staan voor veiligheid. Een bruine auto maakt duidelijk dat je down-to-earth bent en een witte auto staat synoniem voor puurheid, eenvoud en elegantie. Aan jou om uit te maken welke van de aangehaalde kleuren het best bij jou (als bestuurder) past!