De vreemdste verkeersregels op een rijtje

In Nederland stijgen de verkeersboetes jaarlijks. Daar is veel ergernis over. Zo gaat Peter R. De Vries te keer als hij een boete krijgt voor 1 km/u te hard te hebben gereden. Voor Peter maar goed dat hij in Nederland woont. Want elders in de wereld gaat het er gekker aan toe.

De vreemdste verkeersregels op een rijtje

Laten we dicht bij huis beginnen. Bij Engeland. Wie daar in zijn auto door een plas rijdt en op die manier voetgangers of fietsers nat maakt kan een boete tot wel 5.750 euro verwachten.

Over nat worden gesproken. Wie in Engeland onderweg een kleine boodschap moet doen, mag dit alleen tegen de rechter achterband doen. Je plasje doen op een andere plek kan een boete opleveren tot 90 euro.

Van volle blaas naar lege tank
Hoewel er in Duitsland stemmen opgaan om overal op de Autobahn een maximum snelheid in te voeren, mag je op veel plekken nog zo hard gaan als je wilt. Maar hou wel je brandstofmeter in de gaten, want als je langs de Autobahn strandt door een lege tank, dan krijg je of een pittige boete of misschien zelfs een rijverbod.

Gillet jaune?
Dan ons Franse medemens. Dat die wel van een glaasje wijn houden bij het eten, is wel bekend. Misschien is dat ook wel de reden dat tot voor kort iedereen een alcoholtester in de auto moest hebben. Nu riskeer je nog wel een boete wanneer je geen ​​fluorescerend hesje (een gillet jaune ;-)), een gevarendriehoek, vervangende lampen voor de koplamp en een EHBO-setje in je auto hebt.

Casa de papel
Spanje spant de kroon als het gaat om de hoeveelheid rare regels. Zo kun je een boete krijgen voor het rijden met teenslippers. Lekker je arm naar buiten steken als het warm is, mag ook niet. En je auto wassen op de openbare weg is ook uit den boze. Tenslotte mag je je oren niet bedekken met bijvoorbeeld een muts of een koptelefoon. Dus geen rode hoodie en een Dali-maskertje…

Veiligheid voor alles
Mag je in Spanje je auto niet wassen op de openbare weg, in Zwitserland mag je je auto niet op zondag wassen. Dat zou te veel herrie opleveren…

En de Denen maken het bont met ‘safety first’. Bij controle voertuig moet je ook onder je auto kijken om te bezien of er geen kinderen onder liggen te slapen.

Seks met je auto?
Weg uit Europa. We steken de plas over naar de VS. Kom je in de staat Maryland in de file en je wilt je baalmoment uiten door wat stevige krachttermen, dan krijg je een boete, omdat je niet mag vloeken in de auto. In de staat Kansas krijg je een boete van 500 dollar wanneer je betrapt wordt op het rijden met piepende banden. In Arkansas mag je niet toeteren op plekken waar ’s avonds na 9 uur frisdrank en sandwiches worden verkocht. En in Oklahoma bestaat een wet die het verbiedt om ‘seks te hebben’ MET je auto.

De verkeersregels weer opfrissen
Kom jij erachter dat jij je kennis op het gebied van verkeersregels weer op wil frissen? Dat kan bij De VerkeersAcademie met de bijscholing “het RVV”. Meld je aan.