De VerkeersAcademie ontwikkelt e-learning voor bijscholing van brandweerchauffeurs

Om de komende jaren 500 chauffeurs van brandweerauto’s binnen de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) hun theoretische bijscholing te laten voltooien, heeft De VerkeersAcademie nieuwe e-learningmodules ontwikkeld. Deze stellen de chauffeurs in staat om hun bijscholing op elk gewenst moment online te volgen. Naast meer flexibiliteit in planning, levert dit ook een fikse kostenbesparing voor de VRK op.

De VerkeersAcademie ontwikkelt e-learning voor bijscholing van brandweerchauffeurs

In de nieuwe omgeving wordt het bijscholingstraject sneller, aantrekkelijker en bovendien ook veel efficiënter. Klassikale bijscholing behoort definitief tot het verleden, aangezien iedereen zijn eigen modules kan volgen en afronden waar en wanneer zij dat maar willen.

Met e-learning kan overal en altijd worden ingelogd, dus ook thuis of op de brandweerkazerne. Directeur Gijs Kantelberg van De VerkeersAcademie over de nieuwe stap in dienstverlening door de marktleider op het gebied van opleidingen voor rijinstructeurs: “Wij ontwikkelen al 25 jaar digitaal lesmateriaal en sinds kort bieden wij ook instructeursopleidingen aan voor de discipline OGS, oftewel optische en geluidssignalen. Voor ambulancediensten, brandweer- en politiekorpsen kunnen we deze twee specialismen nu optimaal combineren. Het aanpassen van onze bestaande modules is altijd een co-productie met de opdrachtgever, waardoor de inhoud van de e-learning helemaal op maat wordt gemaakt.”