De VerkeersAcademie en Verkeersschool Wierks ontwikkelen gezamenlijk instructeursopleiding met baangarantie

Vanaf medio september biedt De VerkeersAcademie bij ANWB-rijschool Verkeersschool Wierks in Dordrecht een instructeursopleiding met baangarantie aan. In samenwerking met Verkeersschool Wierks is een opleiding ontwikkeld, waarbij tevens de verplichte stage bij Wierks kan worden gevolgd.

De VerkeersAcademie en Verkeersschool Wierks ontwikkelen gezamenlijk instructeursopleiding met baangarantie

De opleiding start 19 september 2023, duurt vijf maanden en wordt door de docenten van De VerkeersAcademie intern bij Verkeersschool Wierks verzorgd. “Dit is een uniek project, waarbij we de aspirant-rijinstructeurs volledig in hun eigen toekomstige werkomgeving gaan opleiden. Het siert Wierks dat zij deze revolutionaire stap durven te nemen en daarmee zelfstandig en procatief het personeelstekort gaan tackelen”, aldus Gijs Kantelberg, directeur van De VerkeersAcademie.

Heft in eigen handen
Lex Wierks, directeur van Verkeersschool Wierks: “Iedereen in onze branche heeft momenteel te maken met een tekort aan goede instructeurs. Wij kiezen ervoor om het heft in eigen handen te nemen, kandidaten zelf op te leiden en ook de garantie te geven dat ze direct bij ons aan de slag kunnen. Dan weten we ook meteen dat we het beste vlees in de kuip hebben.”

Twee familiebedrijven
Net als De VerkeersAcademie is Verkeersschool Wierks een familiebedrijf met een rijke historie die teruggaat tot 1965. Het bedrijf werd in 1965 opgericht door Ton Wierks sr. in Wielwijk en heeft intussen vestigingen in Dordrecht, Rotterdam en Schelluinen. Wierks is een ANWB-rijschool voor de categorieën A, AM, B en BE en biedt tevens opleidingen voor vrachtwagen, bus, trekker, taxi en camper, evenals vele nascholingen. De VerkeersAcademie werd in 1971 opgericht en is uitgegroeid tot de grootste opleider van rijinstructeurs in Nederland, met een marktaandeel van circa 40 procent.

Geïnteresseerden voor dit opleidingstraject kunnen contact opnemen met Irene Kramer van De VerkeersAcademie via 030-6042514 en irene@deverkeersacademie.nl