De Startersdag voor Rijscholen: gratis voor studenten van De VerkeersAcademie

Twee keer per jaar organiseert nieuwssite RijschoolVandaag.nl op het hoofdkantoor van De VerkeersAcademie in Nieuwegein De Startersdag voor rijscholen. Een evenement dat sinds 2016 is uitgegroeid tot een must voor iedereen die een eigen rijschool wil beginnen. Deelname is gratis voor studenten van De VerkeersAcademie.

De Startersdag voor Rijscholen: gratis voor studenten van De VerkeersAcademie

RijschoolVandaag.nl organiseert sinds 2016 samen met haar partners twee keer per jaar De Startersdag voor rijscholen. Deze dag staat in het teken van alles wat erbij komt kijken om je eigen rijschool te starten. Dus als je eraan denkt je eigen rijschool te beginnen, moet je zeker aanwezig zijn op deze dag. Studenten van De VerkeersAcademie mogen gratis deelnemen aan deze volledig verzorgde dag. Andere studenten zijn ook van harte welkom en betalen een entreeprijs.

Wat gebeurt er op De Startersdag voor Rijscholen
De Startersdag voor Rijscholen bestaat uit twee delen. Allereerst is er gedurende de hele dag een programma met workshops. De onderwerpen van die workshops zijn:

de lesauto, moet ik die kopen of leasen? Wanneer betaal ik bijtelling? Diesel, benzine of waterstof?
welke verzekeringen moet ik hebben voor mijn rijschool?
hoe vraag ik het examen aan voor mijn leerlingen?
welke software kan ik gebruiken voor de planning en facturering?
hoe bereken ik mijn lesprijs?
hoe kom ik in aanmerking voor de starters- en zelfstandigenaftrek?
hoe bestuderen mijn leerlingen de theorie?
en hoe kan ik me als rijschool onderscheiden van anderen?
De workshops worden verzorgd door experts, zoals rijschoolondernemers en het CBR.

Netwerksessies
Naast de workshops zijn er ook netwerksessies. Tijdens die netwerksessies kun jij 1-op-1 je vragen stellen aan een expert op het gebied van planning, boekhouding, belasting, leasing, examens, enzovoort. Tegelijk bouw je als aankomende ondernemer meteen aan je netwerk van mensen, die je kunt bellen als je ergens tegenaan loopt bij het lesgeven of het ondernemen. Dat geeft een vertrouwd gevoel.

Aanmelden voor De Startersdag voor Rijscholen
Twee keer per jaar wordt De Startersdag voor Rijscholen georganiseerd. De studenten van De VerkeersAcademie ontvangen daarvoor een uitnodiging. Zij mogen gratis deelnemen. Daarna wordt deelname aan iedereen die een eigen rijschool wil beginnen opengesteld voor een entreefee van 50 euro.

Aangezien De Startersdag binnen 1 dag uitverkocht is, is het raadzaam om je te abonneren op de nieuwsbrief van RijschoolVandaag.nl, zodat je als eerste weet wanneer je je aan kunt melden. En op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen in de branche.