De RIS verandert. Wat betekent dat voor jou?

Op 29 november vernomen wij dat op 1 februari 2019 veranderingen komen in de RIS. Vanaf die datum moet iedereen die RIS-gecertificeerd wil worden een RIS-praktijkbegeleiding afleggen. Wat betekent dat voor jou?

Als je voor 1 februari je WRM-pas haalt
Dan geldt voor jou als student van De VerkeersAcademie de huidige regeling, namelijk dat je een kopie van je WRM-pas met de originele RIS-overeenkomst bij De VerkeersAcademie inlevert. Je ontvangt de RIS-pas, en daarmee je certificering, dan thuisgestuurd.

Als je op of na 1 februari je WRM-pas haalt
In dat geval ontvang je je RIS-pas nadat je geslaagd bent voor de praktijkbegeleiding bij het CBR. Je kunt ervoor kiezen deze begeleiding, die meetelt voor de verplichte bijscholing, snel na je fase 3-examen te doen. Je zit immers goed in de leerstof.

Als je de RIS-praktijkbegeleiding voor 1 november 2019 doet krijg je van ons een gratis extra training ter voorbereiding daarop. Vraag naar de voorwaarden en bel ons.

Als je de zesdaagse RIS-opleiding als bijscholing doet
Dan doe je op dag 6 van de opleiding je praktijkbegeleiding. Die telt dus mee voor de verplichte bijscholing. Slaag je, kun je de praktijkbegeleiding dus afvinken. Net als twee theoriedagen. De praktijkbegeleiding wordt afgenomen door het CBR.

Mocht je vragen hebben over deze wijzigingen, neem dan even contact met ons op.