Corona-update: Hoera, we mogen weer! Maar nog niet alles.

Tijdens de persconferentie van 23 februari heeft premier Rutte aangekondigd dat contactberoepen weer aan de slag mogen met ingang van woensdag 3 maart. Dat geldt dus ook voor de rijschoolbranche en de opleiding voor rijinstructeurs. Dat betekent dat we weer mogen. En daar zijn we blij mee. Maar, zo waarschuwt het ministerie ons, niet alles mag. Daarom een overzicht van wat wel en wat niet mogelijk is.

Wat mag wel?

Met het besluit tot herstarten van de contactberoepen mogen er maximaal 2 personen (1 docent en 1 student) in de lesauto zitten.

Soms mag je met 3 personen in de lesauto zitten. Dit betreft de WRM-stage (student, rijbewijsleerling, stagementor) en de praktijkbegeleiding (rijinstructeur, rijbewijsleerling, examinator). Vanaf 3 maart mogen dus weer stagelessen gevolgd worden.

Het uitgangspunt voor de maximale groepsgrootte bij praktijklessen op de motor en brommer is maximaal 2 personen (1 docent en 1 student).

Praktijkexamens worden met ingang van 3 maart hervat. Wij gaan de praktijklessen voor fase 1B, fase 3 en praktijkbegeleidingen de komende weken opnieuw inplannen. We hanteren daarbij een tijdschema, waarbij er ruimte is voor het luchten en ontsmetten van de lesauto na elke rijles.

De avondklok van 21:00 uur ook geldt voor rijlessen.

Wat mag nog niet?

In tegenstelling tot wat dinsdagavond 23 februari op de site van de Rijksoverheid stond, mogen er nog geen theorie-examens afgenomen worden. Het IBKI heeft alle theorie-examens tot en met 9 maart geannuleerd. We begrijpen dat dat een enorme domper is.

Klassikale WRM-bijscholingen verzorgen mag ook nog niet. Daarmee geldt dat ook voor alle klassikale lessen. Daarom verzorgen we alle klassikale lessen en alle WRM-bijscholingen tot en met zaterdag 13 maart via Zoom.

Wij gaan alle studenten van onze rijinstructeur opleiding zo snel mogelijk informeren.