Alles over trainingen op het gebied van ADAS

Rijhulpsystemen in je auto. Ook wel ADAS genoemd. ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Uit onderzoek blijkt dat veel bestuurders en rijinstructeurs moeite hebben om de systemen goed te gebruiken. Met alle gevolgen voor de verkeersveiligheid van dien.

Alles over trainingen op het gebied van ADAS

De VerkeersAcademie zet haar ambitie om toonaangevend te zijn en te blijven op het gebied van ADAS-trainingen kracht bij door de lancering van een scala aan nieuwe (e-learning)-opleidingen.

WRM-bijscholing met e-learning en praktijkdemonstraties
Vandaag lanceert De VerkeersAcademie een compleet nieuwe bijscholing ADAS. Het onderwerp stond al op de lijst, maar is helemaal op de schop gegooid.

Zo is het lesmateriaal helemaal vervangen door e-learning. Hierdoor kun je veel meer toepassingen gebruiken, zoals clips en animaties over de werking en het veilig gebruiken van ADAS. Zowel in de rijopleiding als wanneer je zelf achter het stuur zit.

Erkend ADAS-instructeur
Die bijscholing is de opmaat naar de opleiding tot erkend ADAS-instructeur. Deze opleiding bestaat uit twee praktijkmodules. In de eerste module leert de rijinstructeur ADAS veilig te gebruiken, uitleg erover te geven aan een rijbewijsleerling, maar ook aan ervaren chauffeurs.

De tweede module is ook een praktijkmodule, waarbij de rijinstructeur leert les te geven in het gebruik van ADAS aan rijbewijsleerlingen en ervaren chauffeurs. Door middel van leuke praktijkopdrachten. Ook zal volop aandacht besteed worden aan de gevaren van het gebruik van ADAS.

Aan het einde van de leergang wordt de rijinstructeur opgenomen in het register van erkende ADAS-instructeurs.

E-learning voor particulieren en bedrijven
Heb jij al je rijbewijs en wil jij op de hoogte zijn van wat er allemaal mogelijk is? Dan kun je de e-learning zelf aanschaffen. Eventueel met een praktijktraining. Leren door doen is immers de prettigste manier van leren.

Ook bedrijven die verkeersveiligheid hoog in het vaandel hebben staan kunnen de e-learning en praktijktrainingen volgen via De VerkeersAcademie.

Meer weten?
Met deze producten zet De VerkeersAcademie haar ambitie om toonaangevend te zijn op het gebied van ADAS en automated driving kracht bij.

Aanmelden voor de bijscholing voor rijinstructeurs kan hier.

Meer weten? Bel 030-6042514 voor een afspraak.

#wijmakenlerenleuk #ADAS #DeVerkeersAcademie