Opleiding OGS-instructeur dingt mee naar prestigieuze prijs

De OGS+instructeursopleiding van De VerkeersAcademie is één van de drie finalisten voor de prestigieuze aNewSpring Award. In de categorie ‘Most impactful learning journey’ behoort de opleiding tot instructeur voor het rijden met optische en geluidssignalen -waaronder ambulances en brandweerwagens- tot de finalisten. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Onlinestuderen.com. De internationale vakjury prijst vooral de didactische aanpak.

Opleiding OGS-instructeur dingt mee naar prestigieuze prijs

Internationale deelnemers
De aNewSpring Awards worden sinds 2017 uitgereikt door de gelijknamige aanbieder van technologische oplossingen voor opleiders wereldwijd. Zo zijn er ook nominaties voor bedrijven uit Zuid-Afrika en Australië. Naast ‘Most impactful learning journey’ is er ook een award voor ‘The best learner experience’ en de winnaars worden op 6 juli bekendgemaakt.

Juryrapport heel positief
Volgens de vakjury blinkt de inzending uit vanwege de didactische aanpak inclusief analyse en interviews, en het gebruik van de online leerresultaten voor de klassikale training. De genomineerde opleiding is ontwikkeld voor rijinstructeurs die zich willen specialiseren op het gebied van optische en geluidssignalen (OGS), oftewel voor het opleiden van chauffeurs bij ambulancediensten, brandweer, Rijkswaterstaat en andere instellingen. Er wordt in dit traject op een innovatieve manier gebruik gemaakt van een mix van klassikaal onderwijs, theorie, praktijk en online (zelf)studie om de opleiding zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Op dit moment bereiden we ons voor op de finale. We kijken reikhalzend uit naar de finale!