Met de auto op vakantie? 4 tips om brandstofkosten te besparen

Vakantietijd. De meeste mensen trekken er dan met de auto op uit. Naar Italie of Frankrijk, bijvoorbeeld. Of lekker naar Kroatie. Die lange ritten zijn ideaal om kosten te besparen op je brandstof. De VerkeersAcademie zet er vier op een rij.

Met de auto op vakantie? 4 tips om brandstofkosten te besparen

De eerste tip gaat al over wanneer je vertrekt.

Vertrek niet met een volle tank
De Nederlandse brandstofprijzen liggen in Nederland hoger dan in de ons omringende landen. Ga je via Luxemburg bijvoorbeeld, zorg er dan voor dat je precies genoeg brandstof in je tank hebt om daar je auto vol te gooien. Het kan je zomaar 50 cent per liter besparen.

Plan je stops

Een goede rijinstructeur weet dat je je rit goed moet voorbereiden. Dat geldt ook voor de rit naar je vakantieadres. Neem in de voorbereiding je tankstops mee. Paul van Selms van United Consumers pakt het zo aan: “Ik moet 1.159 kilometer naar het Gardameer in Italië. Ik tank één keer in Duitsland en gooi m’n tank zéker vol in Oostenrijk, want daar is het spotgoedkoop. Italië is relatief duur (gemiddeld 1,63 euro voor een liter benzine), dus daar vermijd ik de pompstations. Eenmaal aangekomen rijd ik niet veel, dus dat lukt meestal wel.”

Tank niet langs de snelweg

Tankstations aan de snelweg zijn ook in het buitenland duurder dan tankstations die in plaatsen aan de snelweg liggen. Ga dus even van de snelweg af. Laat je verrassen door de leuke plaatsjes die er liggen en strek even lekker de benen.

Extra kassa!

Extra voordeel heb je wanneer je bij een onbemande tankstation tankt.

Overall kunnen we zeggen dat je in Oostenrijk en in Luxemburg stukken voordeliger uit bent qua tanken dan in Nederland. Rij je een diesel dan is tanken in Belgie en Italie juist duurder.

Rest ons jou een hele fijne en zonnige vakantie te wensen.