VOOR ALS JE EEN EIGEN RIJSCHOOL WIL BEGINNEN

Een lesauto leasen of kopen?

lesauto leasen of kopen

Een lesauto leasen of kopen?

Het leasen van een lesauto is vaak duurder dan wanneer je een lesauto wil kopen. Natuurlijk is dat afhankelijk van verschillende factoren en je zult je eigen voorkeur hebben. Misschien heb je al een leuke auto. Als je besluit een lesauto te leasen of te kopen, dan zijn er natuurlijk wel wat zaken waar rekening mee moet houden.

Tegenwoordig geven veel automerken geven een aantrekkelijke korting wanneer je een lesauto wil leasen of kopen. Of ze maken de combinatie met het gratis aanbieden van een professionele dubbele bediening. Met name Ford, Kia en Hyundai leggen zich toe op de rijschoolbranche.

Voordelen en nadelen van een lesauto kopen

Een heel groot voordeel is natuurlijk wel dat de auto echt van jou is. Als je stopt met je rijschool, dan mag je de auto houden en privé gaan gebruiken. Je rijdt ermee zoals jij wilt en je kunt de auto voor je rijschool gebruiken zoals jij wilt. Als er een krasje hier of daar ontstaat, dan is dit natuurlijk wel pijnlijk, maar je bent niet verplicht het te laten repareren of om hiervoor te betalen bij een huur- of leasemaatschappij. Je hebt geen eigen risico waar schade van afgetrokken kan worden. Het gaat immers om je eigen auto.

Het nadeel is natuurlijk wel dat je zelf verantwoordelijk bent voor de onderhouds- en reparatiekosten. Zeker de onderhoudskosten kunnen behoorlijk oplopen, vooral omdat de auto bijzonder veel gebruikt wordt. Daarnaast moet je natuurlijk rekening houden met afschrijving.

Voordelen en nadelen van een lesauto leasen

De meest belangrijke voordelen zijn wel de vaste maandelijkse lasten zonder verrassingen achteraf en het feit dat je altijd in een nieuwe auto rijdt. Daarnaast heb je ook geen last van reparatiekosten of kosten voor het nodige onderhoud aan de lesauto. Je profiteert altijd van een zeer complete en volledige garantie.

Het nadeel ligt op het financiële vlak. Als je een lesauto besluit te leasen, dan kun je natuurlijk profiteren van voordelige bijtellingstarieven, maar levert dit je nu wel meer voordeel op dan wanneer je kiest voor een koopauto, waarvan je natuurlijk wel reparaties en onderhoud zelf moet bekostigen? Uiteindelijk is de rekensom persoonlijk. Het grootste nadeel van het leasen van een lesauto is dan wel de betaling van de fiscale bijtelling.

Met De VerkeersAcademie sta je er niet alleen voor

De VerkeersAcademie informeert en adviseert. Op een neutrale wijze. Wij weten de beste leveranciers en brengen jou met hen persoonlijk in contact. Dat is één van de voordelen van een opleiding aan De VerkeersAcademie. Ook als je geen eigen rijschool wil beginnen. Bel ons voor meer informatie of vraag onze gratis studiegids aan.