De Nederlandse transportsector heeft te maken met een ontzettend groot tekort aan goede vrachtautochauffeurs. Diverse werkgeversorganisaties hebben voorspeld dat dit tekort de komende jaren naar verwachting nog verder zal oplopen tot maar liefst 50.000. Om dit tekort op te vullen zijn wij namens werkgevers in heel Nederland op zoek naar gemotiveerde mensen die graag hun vrachtwagen rijbewijs willen halen. Dankzij onze studiemethoden en intensieve begeleiding heb je al binnen 3 maanden je chauffeursdiploma op zak.

Toelatingseisen

Wij staan garant voor kwaliteit. Die leveren wij ook naar de transportbedrijven die graag onze mensen in dienst nemen. Daarom hanteren wij toelatingseisen. Om in aanmerking te komen voor de chauffeursopleiding dien je minimaal in het bezit te zijn van een LBO- of VMBO-diploma. Daarnaast moet je lichamelijke conditie in orde zijn.

Het intakegesprek

Om te kunnen beoordelen of je geschikt bent om aan de slag te gaan als vrachtautochauffeur willen wij je graag spreken tijdens een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dat gesprek geven wij uitleg over de opleiding, het beroep en de toelatingseisen.

Assessment

Het assessment leg je af om te kijken of je de opleiding succesvol af kunt ronden. Ook wordt gekeken of je over de juiste eigenschappen beschikt die een vrachtautochauffeur moet hebben. Denk aan: verantwoordelijkheidsgevoel, zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Hierna mag je starten met de opleiding.

Opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 3 theoriemodules en drie parktijkmodule waarvoor je één dag per week naar school komt.

Module inhoud
Theoriemodule 1 Verkeer en techniek 50 meerkeuzevragen bij het CBR
Theoriemodule 2 Administratie 50 meerkeuzevragen bij het CBR
Theoriemodule 3 Casesstudies 45 meerkeuzevragen bij het CBR
Praktijkmodule 75 minuten rijexamen bij het CBR

Examen

We informeren je graag over alle onderdelen van de opleiding. Hieronder vind je een video waar in je kunt zien hoe het examen door het CBR wordt afgenomen.

Diploma behaald

Zodra je de chauffeursopleiding hebt afgerond en je groot rijbewijs op zak hebt, kun je er nog voor kiezen om aan de slag te gaan met de opleiding voor het aanhangerrijbewijs. Je vergroot hiermee je toekomstperspectieven. Het is onze ervaring dat transportbedrijven regelmatig verlangen dat je beschikt over het aanhangerrijbewijs. Deze vervolgopleiding is volledig praktisch ingericht. Je kunt hier elke dag mee beginnen en in overleg stellen we samen met jou het lesprogramma op. De opleiding wordt afgesloten met een rijexamen bij het CBR.

Baangarantie

Dankzij intensieve samenwerkingsverbanden met verschillende transportbedrijven kunnen wij de chauffeursopleiding aanbieden met baangarantie,. Zo ben je er van verzekerd dat je straks direct aan het werk kunt. Hier zijn wel wat voorwaarden aan verbonden, zoals deelname aan een verplicht intakegesprek en een praktische rijles. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen.

Lestijden en startdata

Nieuwegein
Bel naar: 030-6042514

Praktijklessen worden in onderling overleg gepland, zodra je de theorie hebt afgerond. Deze verzorgen we in heel Nederland. Bel onze opleidingsadviseurs via 030-6042514 of schrijf je meteen in.