opleiding buschauffeur
WRM-bijscholingen

Trainer Het Nieuwe Rijden (HNR)

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs

Algemene informatie

Indien je al rijinstructeur bent en je wilt een rol gaan spelen in de verplichte bijscholing voor vrachtauto- en touringcarchauffeurs, dan doe je er verstandig aan om de opleiding tot Trainer HNR te volgen. Deze opleiding geldt als 1 dag bijscholing voor rijinstructeurs.Voor chauffeurs telt het als 14 uren nascholing voor code 95.

Opzet opleiding

De opleiding tot Trainer HNR bestaat uit 3 dagdelen. De eerste twee dagdelen omvatten de theorie van Het Nieuwe Rijden. In samenspraak maken we vervolgens een planning voor de praktijklessen. Op deze dag gaan we onder andere invulling geven aan instructie geven over HNR. Voor de praktijklessen kun je gebruik maken van je eigen voertuig. Is dit niet mogelijk, dan kan De VerkeersAcademie een voertuig ter beschikking stellen. Hier zijn echter meerkosten aan verbonden voor de categorieen C en D. 

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een staatsexamen, dat wordt afgenomen door INNOVAM, het officiële exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld. Dit instituut bevindt zich binnen enkele honderden meters van onze schoolgebouwen in Nieuwegein, Best en Zwolle. Voor heel Nederland geldt Nieuwegein als examenplaats.

Toelatingseisen

Om de lessen te volgen moet je in het bezit zijn van een geldig instructeurscertificaat voor de categorie waarvoor je jouw instructiebevoegdheid wilt halen.

Je was al Trainer HNR?

Voor al gecertificeerde trainers startte in april 2008 een omruilactie van het al behaalde HNR-trainerscertificaat tegen een SN/IBKI-bevoegdheidspasje ‘HNR-trainer’. De oude HNR-trainerscertificaten waren nog geldig tot 1 september 2008, sindsdien zijn uitsluitend de bevoegdheidspasjes geldig. Nieuw gecertificeerde trainers krijgen een bevoegdheidspasje dat 5 jaar geldig is, gerekend vanaf de datum dat ze hun examen hebben behaald. Na 5 jaar moeten zij aan een hercertificering deelnemen. Deze hercertificering na 5 jaar geldt ook voor de huidige HNR-trainers. De hercertificeringstraining duurt 3 dagdelen. De kosten bedragen in dat geval € 295,=.

Je bent vrachtauto- of buschauffeur?

Als je dit minimaal 14 dagen voor aanvang van de training aan ons doorgeeft kunnen wij je aanmelden bij het CCV. Deze training telt dan voor 7 uren mee in het kader van de nascholing voor beroepschauffeurs, de zogenaamde Code 95. De kosten hiervoor bedragen € 100,=.

Lestijden en startdata

Nieuwegein
Dagopleiding   Datum volgt 09:00 - 16:00 uur

Op verzoek en bij een deelname van minimaal 10 leerlingen verzorgen we de opleiding ook op locatie en in Best.

Opleidingskosten

Opleiding Opleidingskosten Examenkosten Dagdelen
Trainer HNR B, C of D € 695,- € 400,- 3
Trainer HNR B EN D OF D € 875,- € 795,- 3
Bijscholing trainer HNR € 200,-            - 2

De opleidingskosten zijn inclusief lesmateriaal en begeleidingskosten. Ook word je die dag voorzien van een lunch en een koffie/thee arrangement. 

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media