Drive! (ook RIS)

Drive! bijscholing

Korte omschrijving van deze bijscholing

De praktijkrijopleiding wordt een stuk effectiever als de instructeur en de leerling op elk moment tijdens die opleiding hetzelfde beeld hebben van ‘het huidige niveau’ van de leerling. En juist dat gezamenlijke inzicht ontbreekt momenteel vaak.

Ook de ouders tasten soms in het duister, wat tot discussie kan leiden bijvoorbeeld over het moment van aanvragen van het praktijkexamen.

Om dié zwakke plekken weg te nemen, bevat de DRIVE! scoreformulieren die de leerling en de instructeur op vier momenten tijdens de opleiding invullen. Door inzicht in elkaars scoreformulieren en door rapportages die op basis van de scoreformulieren worden gegenereerd, komen de leerling en de instructeur tot gezamenlijke inzichten over de actuele stand van zaken en kunnen ze prioriteiten stellen voor het vervolg van de rijopleiding. De scoreformulieren en rapportagemethode zijn ontwikkeld door Cito, de kennispartner voor toetsing en examinering.

De opleiding van rijinstructeurs voor de DRIVE! methode telt voor vier dagdelen mee in de WRM-bijscholing (Onderwerp 48 -  de ontwikkelingsgerichte rijopleiding). De VerkeersAcademie mag deze bijscholing als enige opleider in Nederland verzorgen.

Duur: 2 dagen (4 dagdelen)
Lestijden: 9.00 - 16.00 uur
Prijs: € 399,=

Actuele lesdata