opleiding buschauffeur
Personen- en goederenvervoer

Buschauffeur

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs

Algemene informatie

Als buschauffeur vervoer je passagiers per bus in een bepaalde regio, stad of zelfs land. Je gaat veel met mensen om en bent ook voor al deze mensen verantwoordelijk, Om deze reden maken wij geen gebruik van gewone rijinstructeurs, maar zetten we ervaren docenten. Zij zorgen ervoor dat je op een hoog niveau komt te staan op het gebied van rijvaardigheid, veiligheid en verantwoordelijkheid. De opleiding sluit af met een staatsexamen, dat wordt afgenomen door het CBR bij jou in de buurt. Je doet dus examen in een bekende omgeving.

Opzet opleiding

Je kunt ervoor kiezen om een intest te doen voordat je met de opleiding tot buschauffeur begint. In geval van een opleiding in het kader van reďntegratie is een intest verplicht. De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. We beginnen met het theoriegedeelte. Deze bestaat uit drie modules:

  • Vakbekwaamheid 1 Verkeer en techniek, 50 meerkeuzevragen
  • Vakbekwaamheid 2 Overige zaken, 50 meerkeuzevragen
  • Vakbekwaamheid 3 Combinatie 1&2, drie cases met elk 15 meerkeuzevragen

Zodra de examens van vakbekwaamheid 1 & 2 zijn afgerond, mag het praktijkexamen afgelegd worden. Het derde examen wordt afgelegd door De VerkeersAcademie onder toezicht van het exameninstituut CBR. De praktijkopleiding wordt in overleg gepland.

Toelatingseisen

Om aan de opleiding tot buschauffeur te kunnen deelnemen dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs categorie B.

Lestijden en startdata

Nieuwegein
Dagopleiding Vrijdag 21 september 09:00 - 16:00 uur 3 maanden

Praktijklessen (28 uur) worden in onderling overleg gepland, zodra je de theorie hebt afgerond. Deze verzorgen we in heel Nederland. Bel onze opleidingsadviseurs via 030-6042514 of schrijf je meteen in.

Opleidingskosten

Intest €    215,-
Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 € 1.125,-
Praktijkopleiding 28 uren € 1.960,-
Examenkosten theorie en praktijk €    620,-
Praktische toets €    395,-
Toets besloten terrein €    395,-
Eigen verklaring €      25,-
Medische keuring €    100,-

Genoemde bedragen zijn exclusief BTW

Fiscaal aftrekbaar

Onder bepaalde voorwaarden zijn je studiekosten fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. In sommige gevallen kun je zelfs tot 52% terugontvangen. 

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media