Zelfrijdende auto eist eerste dodelijke slachtoffer

De zelfrijdende Tesla S heeft een eerste dodelijke slachtoffer geeist. De auto zag een vrachtauto over het hoofd met alle gruwelijke gevolgen van dien. Tesla heeft het verschrikkelijk voorval 2 maanden onder de pet gehouden om een PR-verhaal op te kunnen schrijven.

Auto ziet vrachtauto niet
Het ongeluk gebeurde in de staat Florida op 7 mei. Nieuws over het ongeluk is echter pas recent bekend gemaakt door Tesla. De auto botste waarschijnlijk achterop de oplegger van de vrachtauto toen die linksaf sloeg. De auto remde niet. Dit kwam mogelijk doordat de combinatie, door de witte kleur en laagstaande zon, niet opgemerkt werd door de automatische sensoren van de Tesla. De bestuurder zelf remde ook niet wat tot gevolg had dat de auto onder de oplegger terecht kwam. De bestuurder van de vrachtauto denkt daarnaast gezien te hebben dat de bestuurder van de Tesla een film aan het kijken was tijdens de rit. Nadat de Florida Highway Patrol de identiteit van het slachtoffer bekend maakte, bleek het om een 40-jarige man te gaan.

Zelfrijdende auto is onveilig
Op dit moment is de zelfrijdende auto erg onveilig. De techniek is nog niet perfect, zoals Tesla dat noemt. De bestuurders vertrouwen echter wel op de techniek en zijn niet gefocust op hun rijgedrag. Door het falen van de techniek en het afgeleid zijn van bestuurders zijn nog meer dodelijke slachtoffers te vewachten. Helaas. Inmiddels heeft de Amerikaanse raad voor de veiligheid een onderzoek ingesteld naar Tesla. De Amerikanen kennende zal een forse schadevergoeding van Tesla geeist worden.